«Πάτησε» στην Ελλάδα το νέο Kia Sportage- Όλες οι τιμές

Αν και όλοι θα θέλαμε να είχαμε μια φυσική παρουσία σ αυτή την πρεμιέρα του νέου KIA Sportage ωστόσο οι υγειονομικοί κανονισμοί μας ανάγκασαν να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση του πολυσυζητημένου μοντέλου από τα γραφεία μας. Η ενημέρωση σ αυτήν την καλοστημένη παρουσίαση ήταν σφαιρική. Το νέο μοντέλο που «πάτησε» στους ελληνικούς δρόμους σχεδιαστικά βασίζεται στην γλώσσα “Opposites United” με ανανεωμένη την εμβληματική μάσκα της Kia στο γνωστό πλέον ύφος “Tiger Nose” που συνδυάζεται με LED φώτα ημέρας σε σχήμα μπούμερανγκ και με LED Matrix προβολείς.

Το νέο Kia Sportage προσφέρεται με ήπιο υβριδικό, πλήρως υβριδικό και plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Οι διαστάσεις του νέου Sportage είναι 4.515 χλστ (μήκος) , 1.865 χλστ (πλάτος) και 1.645 χλστ (ύψος). Το πορτμπαγκάζ ξεκινά από τα 591 λίτρα και με τα πίσω καθίσματα πεσμένα φτάνει τα 1.780 λίτρα.

Διατίθεται με κινητήρες βενζίνης, diesel, υβριδικούς και plug-in hybrid. Απευθύνεται στους νέους οικογενειάρχες. Σ αυτούς που έχουν ξεπεράσει τα κόμπλεξ της περασμένης γενιάς και δεν σνομπάρουν την κορεάτικη φίρμα.

Η βασική έκδοση αφορά τον 1.600άρη τούρμπο και ήπια υβριδικό κινητήρα απόδοσης 150 ίππων, ο οποίος στέλνει την κίνηση στους εμπρός τροχούς με αρχική τιμή τα 29.990 ευρώ. Για όσους ενδιαφέρονται για τετρακίνητη έκδοση, αυτή έρχεται στην έκδοση Ex Titanium. Η τιμή  ξεκινά από τα 35.290 ευρώ.

Σημειώστε ότι το  νέο plug-in υβριδικό Sportage «παντρεύει» τον υπερτροφοδοτούμενο 1.6 T-GDI κινητήρα των 180 ίππων με ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη ισχύος 66,9 kW και με μπαταρία πολυμερούς ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13,8 kWh, η οποία βρίσκεται τοποθετημένα κεντρικά ανάμεσα από τους δυο άξονες, εξασφαλίζοντας ισορροπημένη κατανομή βάρους, αλλά και άνετους εσωτερικούς χώρους. Η συνδυαστική ισχύς στο νέο plug-in υβριδικό Sportage φτάνει τους 265 ίππους. Η ισχυρότερη έκδοση των 265 ίππων αφορά το plug-in σύνολο με αυτόματο εξάρι κιβώτιο και τετρακίνηση . Η τιμή εδώ ανεβαίνει στα 46.990 ευρώ.

Όσοι πιστεύουν ότι οι πετρελαιοκινητήρες έχουν «πεθάνει», κάνουν λάθος. Το νέο Sportage εφοδιάζεται με έναν πετρελαιοκινητήρα 1.6 λίτρων που αποδίδει -συντροφιά με το ήπιο υβριδικό σύστημα- 136 ίππους. Το υβριδικό σύστημα με τον τετρακύλινδρο 1.6 T-GDI κινητήρας που συνδυάζεται  με ηλεκτρικό μοτέρ μόνιμου μαγνήτη 44,2 kW και μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 1,49 kWh (τοποθετημένη κάτω από τα καθίσματα της δεύτερης σειράς), με την ισχύ να διαμορφώνεται στους 230 ίππους. Ο ίδιος κινητήρας τώρα, όταν συνδυάζεται με το ήπιο υβριδικό σύστημα αποδίδει 150 ή 180 ίππους.

Σχετικά με τα κιβώτια ταχυτήτων η λίστα περιλαμβάνει μηχανικό 6 σχέσεων, αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων (7DCT) και το νέο έξυπνο μηχανικό (iMT) κιβώτιο 6 σχέσεων (αποκλειστικά στα μοντέλα 48V Hybrid). Το υβριδικό και το plug-in υβριδικό Sportage έχουν στη φαρέτρα τους αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Να πούμε ακόμα ότι υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε προσθιοκίνητα και τετρακίνητα (στάνταρ στο plug-in υβριδικό σύστημα) Sportage.

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει το νέο λογότυπο της Kia, αλλά και τα λεπτά φωτιστικά σώματα, τύπου «ξυραφιού» που συνδέονται με μια λεπτή οριζόντια ρίγα, τονίζοντας έτσι το πλάτος του οχήματος.  Ζάντες υπάρχουν σε 17, 18 και 19 ίντσες με 6 διαφορετικά σχέδια και χρώματα.

Στo εσωτερικό υπάρχει μια σύγχρονη καμπύλη οθόνη αφής 12,3 ιντσών  αλλά και ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων ίδιων διαστάσεων. Ο πίνακας οργάνων ν είναι εξοπλισμένος με οθόνη υγρών κρυστάλλων τελευταίας γενιάς για γραφικά  απίστευτης ακρίβειας και ευκρίνειας.

Τα προφίλ οδήγησης είναι τέσσερα (Eco, Comfort, Terrain και Sport). Περιμένουμε να οδηγήσουμε το νέο Kia Sportage που διαθέτει και μία ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση και θα έχουμε να πούμε αρκετά.

Στην ελληνική αγορά το νέο Sportage διατίθεται με τις εξοπλιστικές εκδόσεις Dynamic, Titanium και GT-Line, ενώ η αρχική του τιμή ορίζεται στα 29.990 ευρώ.

Per Hal

Ακολουθεί ο αναλυτικός του τιμοκατάλογος.

«Πάτησε» στην Ελλάδα το νέο Kia Sportage- Όλες οι τιμές gr.

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: