Πάστα φλώρα με μαρμελάδα σύκο

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτάΒαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη200 γραμμάρια βούτυρο100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη1 αυγό300 γραμμάρια αλεύρι1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση200 γραμμάρια μαρμελάδα σύκο

Εκτέλεση

Για τη ζύμηΒάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη εκτός της μαρμελάδας και ζυμώνουμε είτε με τα χέρια είτε στο μίξερ με το φτερό.

Μετά κρατάμε λίγο ζύμη για τα μπαστουνάκια που θα κάνουμε και την υπόλοιπη τη βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και την απλώνουμε με τα δάχτυλα μας.

Για τη συναρμολόγηση ζύμης – γέμισηςΑπλώνουμε τη μαρμελάδα από πάνω.

Πλάθουμε τα μπαστουνάκια με τη ζύμη που έχουμε κρατήσει και τα τοποθετούμε από πάνω.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.

Πηγή: news.gr

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: