Παραδοσιακά πασχαλινά λαζαράκια

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
  • 2 κ. γλ. κανέλα
  • Γαρίφαλα

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτετε το λάδι.
  2. Ανακατεύετε τη μαγιά μέσα στο νερό και ρίχνετε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι.
  3. Προσθέτε την ζάχαρη και την κανέλα και ζυμώνετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Αν χρειαστεί προσθέστε επιπλέον νερό.
  5. Πλάστε τα λαζαράκια σε σχήμα σπαργανωμένου ανθρώπου (όπως αναπαριστάται και ο Λάζαρος στις εικόνες), βάλτε τα γαρίφαλα σαν μάτια στο πρόσωπο και τοποθετήστε τα σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
  6. Ψήστε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: