Πανούσης για Αστυνομικό της Γειτονιάς: “Έρχεται αυτή τη φορά για να μείνει!!”

Πανούσης για Αστυνομικό της Γειτονιάς: “Έρχεται αυτή τη φορά για να μείνει!!”

Πανούσης για Αστυνομικό της Γειτονιάς: Έρχεται αυτή τη φορά για να μείνει!!

Αυτή τη φορά έρχεται για να μείνει, τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, αναφορικά με την επαναλειτουργία του θεσμού του Αστυνομικού της Γειτονιάς, που αποτελεί πιλοτική εφαρμογή, με βάση τις κατευθύνσεις της νέας αντεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο Αστυνομικός της Γειτονιάς, από την προσεχή Δευτέρα, θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πολίτες, σε 22 γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στις ευρύτερες περιοχές της Καλλιθέας και του Χαλανδρίου στην , καθώς και της Τούμπας – Τριανδρίας και Ευόσμου στη . Η βασική φιλοσοφία του θεσμού, που εντάσσεται στο της κοινοτικής αστυνόμευσης, περιλαμβάνει σειρά δράσεων προληπτικού και αποτρεπτικού κυρίως χαρακτήρα, για την προστασία και την εξυπηρέτηση των κατοίκων στις γειτονιές της πόλης. 

Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς θα περιπολούν στον τομέα ευθύνης τους και θα επικοινωνούν προσωπικά με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς. Είναι η καθημερινή επώνυμη παρουσία της Αστυνομίας στη γειτονιά, όπως τονίζουν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για θέματα ασφάλειας, παραβατικότητας κλπ. Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς, θα φέρουν πέραν του βασικού τους εξοπλισμού, ειδικό σήμα και υπηρεσιακό τηλέφωνο. Ανάλογη υποδομή προβλέπεται και στα Αστυνομικά Τμήματα, όπου λειτουργεί Γραφείο Αστυνομικού της Γειτονιάς με την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη.

Αναλυτικά για την επαναλειτουργία του θεσμού, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης δήλωσε: Είχα δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, ότι ο Αστυνομικός της Γειτονιάς αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Από τη Δευτέρα ξεκινάμε. Εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή για τη συμφιλίωση της Αστυνομίας με τους πολίτες. Είμαι σίγουρος ότι οι κάτοικοι στις γειτονιές θα αγκαλιάσουν και πάλι τον Αστυνομικό της Γειτονιάς, που αυτή τη φορά έρχεται για να μείνει.

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: