Πανεύκολη συνταγή για αρχάριους: Πιτάκια σοκολάτας

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτάΒαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τη γέμιση100 γραμμάρια σοκολάτα 55 τοις εκατό κακάο ψιλοκομμένη100 ml κρέμα γάλακτος

Για τη ζύμη300 γραμμάρια αλεύρι σκληρό5 γραμμάρια αλάτι15 ml ελαιόλαδο150 ml νερόζάχαρη άχνη και κανέλλα

Εκτέλεση

Σε µια μπέν μαρί ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις βράσει την ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύουµε καλά έως ότου ενωθεί το µείγµα.

Κατόπιν το αδειάζουµε σε φόρµες σιλικόνης για παγάκια και τις τοποθετούµε στην κατάψυξη µέχρι να παγώσουν.

Για τη ζύμηΡίχνουμε όλα τα υλικά σε µια λεκάνη και τα δουλεύουµε µέχρι να έχουµε ένα ζυµάρι. Το αφήνουµε για λίγο να ξεκουραστεί και µετά το ανοίγουµε σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χλστ. Με τη βοήθεια ενός κουπ-πατ ή ενός ποτηριού κόβουµε το ζυµάρι σε δίσκους.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε στο κέντρο κάθε δίσκου ένα παγωµένο µπαλάκι σοκολάτας και το διπλώνουµε σε µισοφέγγαρο πιέζοντας τις άκρες για να κολλήσουν.

Τοποθετούµε τα σοκολατοπιτάκια σε ταψί στρωµένο µε λαδόκολλα και τα ψήνουµε περίπου 25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.

Πασπαλίζουµε µε άχνη και κανέλλα και τα σερβίρουµε ζεστά.

Σερβίρουμε με ζεστό καφέ με σοκολάτα!

Πηγή: news.gr

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: