Παξιμαδάκια Λαδιού -Αφράτα -Τραγανά !!!




ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΛΑΔΙΟΥ .. ΑΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΑ . ΑΠΟ ΓΕΥΣΗ ??? ΜΜΜΜΜΜ!!!!

Υλικά …

1 κιλό αλεύρι χωριάτικο

150γρ ελαιόλαδο

500γρ νερό βρύσης

2 φακ ξηρη μαγια η 50 γρ φρεσκια

15 γρ ζάχαρη

20 γρ αλάτι






Εκτέλεση …

Νερό , Λάδι , Μαγιά και 200 γρ Αλεύρι στον κάδο του μίξερ ,τα ανακατεύουμε και αφήνουμε 20 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά . Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε 4 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 3 λεπτά στην 3η ταχύτητα . Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 ίσα μέρη .





Πλάθουμε σε φρατζολάκια και κόβουμε με μια σπάτουλα σε φέτες πάχους 1 περίπου εκατοστού μεχρι κάτω στο ταψί μας .. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν για 40- 50 λεπτά . Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά . Αφήνουμε να κρυώσουν 1 ώρα .

Τα χωρίζουμε με το χέρι εκεί που τα είχαμε κόψει . Τα στρώνουμε στο ταψί και ψήνουμε στούς 140 -150 βαθμούς για περίπου 1 ώρα ώστε να είναι τραγανά μέχρι το κέντρο τους .. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μαζεύουμε ..

Αν προσθέσουμε 2 κουτ γλυκού τριμμένο γλυκάνισο στο ζύμωμα εχουμε παξιμαδάκια γλυκανίσου .Καλή επιτυχία !!!

George Chatzigiatroudakis – «ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ».

(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: