Παγωτό τούρτα με βάση μωσαϊκό

Υλικά για τη βάση μωσαϊκο:

  • 1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπέρ
  • 1 βιτάμ
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
  • 2 αυγά
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα (για τα μπισκότα)
  • 150 γρ καρύδια
  • 2-3 κ.σ κακάο (ανάλογα πόσο σκούρο το θέλετε)

Για την κρέμα παγωτό:

  • 1 σαντυγί ermol στο τενεκεδάκι
  • 1 γάλα εβάπορε
  • 1 γάλα ζαχαρούχο

Εκτέλεση:

Χτυπάω το βιτάμ να μαλάκωσει..ρίχνω την ζάχαρη,τα αυγά,της βανίλιες, και τέλος το κακάο και τα καρύδια χοντροκομμένα..τα μπισκότα μου τα έχω κόψει σε μεγαλα κομμάτια και τα έχω βάλει στο γάλα να μαλακώσουν λίγο..και στο εξής προσθέτω και αυτά στο μίγμα μου!!!το στρώνω σε ένα ταψάκι και για να μας βγει καλύτερα σε ένα ταψάκι που διασπατε η σε ενα μεγαλούτσικο τσέρκι…χτυπάω τα υλικά για την κρέμα παγωτό σε δυνατή ταχύτητα για μερίκα λεπτάκια… κατόπιν απλώνω το μίγμα παγωτού πάνω απο το μωσαίκό μου….και το βάζω καταψυξη για περίπου4-5 ωρίτσες…ξεφορμάρω και το στολίζω από πάνω με σιροπάκι φράουλα,σοκολάτα,βύσινο,κεράσι,καραμέλα..ότι σας αρέσει…του πάνε πολύ όλα…και σερβίρω την τουρτίτσα μου κομμένη σε τρίγωνα!!!!!

Καλή επιτυχία

Δημιουργός Συνταγής  Σπυριδούλα Προφύρη

Originally posted 2017-04-26 12:56:39.

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: