Παγκόσμιο σοκ με τη μαζική σeξουαλική παρενόχληση στην Κολωνία

Η βραδιά της αλλαγής του χρόνου στην Κολωνία στιγματίστηκε από σειρά πρωτοφανών εγκληματικών ενεργειών. Εν μέσω πρωτοχρονιάτικων πυροτεχνημάτων, ένα πλήθος εξαγριωμένων ανδρών επιτέθηκε σeξουαλικά σε φοβισμένες γυναίκες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα περιστατικά αυτά καταγράφηκαν στο πλέον πολυσύχναστο σημείο της πόλης, μεταξύ του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού και του ιστορικού Καθεδρικού της Κολωνίας, παρουσιάζοντας «μια εντελώς νέα διάσταση εγκληματικών πράξεων».

Η 27χρονη Άννε, που γιόρταζε με φίλους την Πρωτοχρονιά, ανέφερε στην εφημερίδα Kölner Stadt Anzeiger: «Η πλατεία ήταν γεμάτη με άνδρες. Μόνο σποραδικά έβλεπε κανείς κάποιες φοβισμένες γυναίκες. Δεν μπορώ καν να περιγράψω την κατάσταση, απλά αισθανόμουν πολύ άβολα».

Όπως περιέγραψε, στη συνέχεια η κατάσταση παρεκτράπη, όταν άγνωστος την πλησίασε και άρχισε να την παρενοχλεί σeξουαλικά. Αυτό είναι ένα μόνο από τα περιστατικά που καταγράφηκαν εκείνο το βράδυ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Ραλφ Τζέγκερ, έχουν εντοπιστεί τρεις ύποπτοι, αλλά δεν έχουν γίνει ακόμη συλλήψεις.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας στην Κολωνία δήλωσε πως οι δράστες φαίνεται πως ήταν μεθυσμένοι και «αραβικής ή βορειοαφρικανικής καταγωγής». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ακροδεξιές οργανώσεις να ζητήσουν να σταματήσει η υποδοχή μεταναστών στη Γερμανία.

Περίπου 150 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ έξω από τον καθεδρικό, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη βία κατά των γυναικών. Ένας από αυτούς κρατούσε ένα πλακάτ που έγραφε: «Κυρία Μέρκελ, πού είστε; Τι λέτε; Αυτό μας τρομάζει».

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: