» OXI » ΜΠΕΠΕ ΓΚΡΙΛΟ ΣΤΟΝ ΝΤ” ΑΛΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ…

 OXI  ΜΠΕΠΕ ΓΚΡΙΛΟ ΣΤΟΝ ΝΤ ΑΛΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...

Με νέα παρέμβασή του ο Μπέπε Γκρίλο πήρε και πάλι σαφείς αποστάσεις από την κεντροαριστερή συμμαχία που υπερίσχυσε, με μικρή διαφορά, στις εκλογές της 24ης και 25ης Φεβρουαρίου.

«Το Δημοκρατικό Κόμμα είναι απαράδεκτο,…  χρησιμοποιεί φύλλα συκής για να καλυφθεί. Είμαι βέβαιος ότι η διάρκεια όλης αυτής νομοθετικής περιόδου θα είναι, σαφώς, περιορισμένη» ανέφερε, μέσω διαδικτύου, ο επικεφαλής του Κινήματος «Πέντε Αστέρων».
Aπέκλεισε, επίσης, να στηρίξει το κίνημά του μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κεντροαριστερού πρώην πρωθυπουργού και υπουργού εξωτερικών Μάσιμο Ντ΄Αλέμα για την προεδρία της Δημοκρατίας.
Όπως αναφέρουν όμως τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ένα μέρος των εγγεγραμμένων στα Πέντε Αστέρια, εγκρίνει την απόφαση δεκατριών γερουσιαστών του κινήματος να στηρίξουν, χθες, με την ψήφο τους, την εκλογή του προοδευτικού Πιέτρο Γκράσο στην προεδρία της γερουσίας.
Ο δε εκλεγμένος γερουσιαστής των Cinque Stelle (Πέντε Αστέρων) Φραντσέσκο Μολινάρι έστειλε στον Γκρίλο ένα πολύ δυνατό μήνυμα : «χρειάζεται λιγότερη υστερία και περισσότερη εμπιστοσύνη».
Ο Ιταλός και πολιτικός, νωρίτερα, είχε καταδικάσει απερίφραστα την επιλογή όσων θέλησαν να υπερψηφίσουν τον Πιέτρο Γκράσο ζητώντας τους, έμμεσα, να παραιτηθούν.
Στο μεταξύ, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης Rai Tre, ο γραμματέας του μπερλουσκονικού Λαόυ της Ελευθερίας, Ανζτελίνο Αλφάνο, προχώρησε σε «άνοιγμα» προς μια κεντροαριστερή Μπερσάνι θέτοντας, όμως, δυο σαφείς όρους: να εκλεγεί, ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, ένας υποψήφιος που να προέρχεται από τον χώρο του μετριοπαθούς κέντρου και να εφαρμοσθεί οικονομικό πρόγραμμα που να βοηθήσει άμεσα τη χώρα να βγει από την οικονομική .
Η απάντηση του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, ήταν αρνητική. «Δεν υπάρχουν περιθώρια για απαράδεκτα δούναι και λαβείν. Δεν μπορούμε να κλείσουμε με το καπάκι μια πολιτική χύτρα ταχύτητος που βράζει», δήλωσε ο υποψήφιος των προοδευτικών, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, σε συνέντευξή του στο δίκτυο Sky Italia.
Παράλληλα, o Μπερσάνι εξέφρασε την ελπίδα να αποφευχθεί μια νέα προσφυγή στις κάλπες τον Ιούνιο και κατέστησε σαφές ότι «στο , πρόκειται να ζητήσει από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν ένα κυβερνητικό πρόγραμμα που να δίνει απαντήσεις στα επείγοντα ζητήματα της χώρας χωρίς όμως προκαταβολικές συμφωνίες».
Η όλη αυτή, αυξανόμενη, «πολιτική κινητικότητα» -τονίζουν οι αναλυτές- συνδέεται με τις επικείμενες διαβουλεύσεις στα πλαίσια των προσπαθειών σχηματισμού κυβέρνησης που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, , πρόκειται να ξεκινήσει την ερχόμενη Τετάρτη.

Tags: , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: