Ουκρανία: Τσετσένοι πυροβολούν κτίρια στη Μαριούπολη και φωνάζουν «Αλλάχου Ακμπάρ»

Νέο προπαγανδιστικό βίντεο από τον ηγέτη των Τσετσένων — «Καθαρίζουν την πόλη από τους Ναζι» ισχυρίζεται ο Καντίροφ, αναπαράγοντας το αφήγημα της Μόσχας

Ένα νέο προπαγανδιστικό βίντεο που ανέβασε στα social media o Ραμζάν Καντίροφ, στενός συμμαχος του Πούτιν, δείχνει Τσετσένους μαχητές να ανοίγουν πυρ στοχεύοντας πολυκατοικίες στη δοκιμαζόμενη Μαριούπολη.

Το βίντεο που δημοσίευσε ο ηγέτης της Τσετσενίας καταγράφει… πανηγυρισμούς των στρατιωτών του ενώ στο φόντο εμφανίζονται τα «κουφάρια» από τα κατεστραμμένα κτίρια της πόλης, που πλέον έχει μετατραπεί σε «φάντασμα» του παλιού της εαυτού.

Οι Τσετσένοι στρατιώνες, ντυμένοι με στολές παραλλαγής, υψώνουν θριαμβευτικά τις γροθιές τους μπροστά στην κάμερα και ακούγονται να φωνάζουν «Αλλάχου Ακμπάρ».

Στο κανάλι του στο Telegram, ο Καντίροφ ισχυρίζεται ότι οι μαχητές του «καθαρίζουν την περιοχή από Ναζί», αναπαράγοντας το αφήγημα που χρησιμοποιεί η Μόσχα για να αιτιολογήσει την εισβολή στην Ουκρανία.

Η Μαριούπολη είναι από τις πόλεις της Ουκρανίας που δέχονται εδώ και εβδομάδες ανελέητο «σφυροκόπημα» από τις ρωσικές δυνάμεις, με τους βομβαρδισμούς να έχουν ισοπεδώσει πλέον μεγάλα τμήματά της.

Αξιωματούχοι λένε ότι τουλάχιστον 2.400 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στη Μαριούπολη από την έναρξη των εχθροπραξιών, ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι ο πραγματικός αριθμός των απωλειών είναι πολύ υψηλότερος, με τις εκτιμήσεις κάποιων να αγγίζουν τους 20.000.

Με πληροφορίες από Daily Mail

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: