Ολη η Ελλάδα στο πλευρό της Γαλλίας

Αθήνα και Θεσσαλονίκη και πολλές άλλες πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα με αποκορύφωμα τον Παρθενώνα ντύθηκαν στα τρικολόρ, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον γαλλικό λαό.

Η πρωτεύουσα πενθεί μαζί με την πόλη του Παρισιού, με την οποία τη συνδέουν ιστορικοί και στενοί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας και συμμετέχει στην παγκόσμια οδύνη.

Μπροστά στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας κυματίζουν από το πρωί μεσίστιες οι σημαίες της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ συμβολικά το δημαρχείο θα φωτιστεί στα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

Η Περιφέρεια Αττικής

Στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα, αναρτήθηκε η γαλλική σημαία στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας. Ένας ελάχιστος φόρος τιμής στα θύματα των χθεσινών επιθέσεων.

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη για το πολύνεκρο τρομοκρατικό κτύπημα στο Παρίσι και υπογράμμισε ότι οι σφαίρες των τρομοκρατών, των σκοταδιστών στόχευαν τις οικουμενικές αξίες του Διαφωτισμού, την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, στη χώρα που τις γέννησε, στην πόλη που τις εκφράζει εμβληματικά.

Θεσσαλονίκη

Στα χρώματα της σημαίας της Γαλλίας έχει φωταγωγηθεί ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον γαλλικό λαό για τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκε η σημαία της Γαλλίας δίπλα στην ελληνική. Και οι δύο κυματίζουν μεσίστιες, σε ένδειξη πένθους για τα θύματα της τρομοκρατίας.

Καβάλα
 
Με τα εθνικά χρώματα της γαλλικής σημαίας φωτίστηκε σήμερα το βράδυ το εντυπωσιακό ιστορικό κτίριο του δημαρχείου της Καβάλας, τιμώντας έτσι ο Δήμος Καβάλας με αυτόν τον τρόπο τα δεκάδες αδικοχαμένα θύματα της παράλογης τρομοκρατίας στην καρδιά του Παρισιού.

Το μπλε, το λευκό και το κόκκινο έχοντας στην μέση τον πύργο του Άιφελ θα κοσμούν σήμερα και αύριο το βράδυ την πρόσοψη τον δημαρχιακού μεγάλου στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα τρομοκρατικά χτυπήματα στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σε ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του facebook ο Δήμος Καβάλας αναφέρει: «Οι σκέψεις και οι προσευχές όλων των Καβαλιωτών είναι στραμμένες στα αδικοχαμένα θύματα της παράλογης τρομοκρατίας στο Παρίσι. Ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές τους και να δίνει δύναμη και κουράγιο σε όλους».

Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ σημείωσε πως η πρωτοβουλία αυτή είναι μόνο ένα μικρό δείγμα σεβασμού στη μνήμη όλων εκείνων που χάθηκαν τόσο άδικα. Η Καβάλα ανέκαθεν είχε στενούς δεσμούς με την Γαλλία, μάλιστα το καλοκαίρι υποδεθήκαμε 42 νέους Γάλλους ηλικίας από 18 έως και 25 ετών που αποφάσισαν να κάνουν ένα όνειρο τους πραγματικότητα και να ζήσουν μια ταξιδιωτική περιπέτειας διασχίζοντας 10.000 χλμ, με συνολικά δώδεκα αυτοκίνητα, μεταφέροντας ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και συνεργασίας αποκομίζοντας ταυτόχρονα εμπειρίες και γνώσεις για τα μέρη απ’ όπου πέρασαν και τους ανθρώπους που συνάντησαν και επικοινώνησαν μαζί τους. Η προσπάθεια αυτή των νέων από τη Γαλλία είχε ένα όνομα που υποδηλώνει την επιδίωξή τους να συνδέσουν ευρωπαϊκούς λαούς και πολιτισμούς. Europ ‘ Raid».

«Νιώσαμε λοιπόν την ανάγκη», συνέχισε η δήμαρχος, «μέσα από αυτή την πρωτοβουλία να στρέψουμε τη σκέψη μας στους ευρωπαίους συμπολίτες μας στη Γαλλία και να τους δηλώσουμε πως είμαστε στο πλευρό τους».

Χανιά

Με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας φωτίζει ο Δήμος Χανίων τον φάρο που βρίσκεται στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

Όπως ανακοινώθηκε ο Δήμος , συμπαραστεκόμενος στον λαό της Γαλλίας και συμμετέχοντας στο πένθος του, αποφάσισε να φωτίσει το σύμβολο της πόλης μας, τον Φάρο του Ενετικού Λιμένα, με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.

Ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, σε δήλωσή του αναφέρει:

«Το πένθος του γαλλικού λαού είναι και δικό μας πένθος. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη μισαλλοδοξία και στα σκοτεινά συμφέροντα να επιτύχουν τους στόχους τους, πλήττοντας τις ίδιες τις έννοιες της ελευθερίας και της δημοκρατίας, οι οποίες γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και εκφράστηκαν και μέσα από τον γαλλικό διαφωτισμό.

Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να εξακολουθήσουν να είναι ανοικτές κοινωνίες, να κατανικήσουν τον φόβο και να μην επιτρέψουν στον τυφλό φανατισμό να κυριαρχήσει».

Τρίπολη

Η Τρίπολη αλληλέγγυα, συμπαρίσταται στο Παρίσι και το Γαλλικό λαό, που δοκιμάστηκε σκληρά χθες βράδυ, από την επίθεση των τρομοκρατών.
Σήμερα το Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο, σήμα κατατεθέν της Αρκαδικής πρωτεύουσας, φωτίζεται στα χρώματα της Γαλλικής σημαίας με φόντο τον πύργο του “Αιφελ.

Ταυτόχρονα στο εσωτερικό του Θεάτρου πραγματοποιείται εκδήλωση Γαλλοφωνίας από την Οργανωτική Επιτροπή Διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης TRIPOLIS ARCADIA 2021.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: