ΟΗΕ – Ερντογάν κατά ΗΠΑ: Ας μας απαντήσουν γιατι πήγαν πριν από 20 χρόνια στο Αφγανιστάν

Βολές του Τούρκου προέδρου εναντιον των Ηνωμένων Πολιτειών για τους 300.000 Αφγανούς πρόσφυγες που έχουν προκύψει μετά τις εξελίξεις του Αυγούστου στην ασιατική χώρα 

Επιθετική στάση απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες κράτησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια συνέντευξής του στο CBS, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην 76η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη.

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τη θέση πως «η Τουρκία δεν θα γίνει αποθήκη προσφύγων», με αφορμή τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ενώ όταν ρωτήθηκε αν πρέπει οι Ηνωμένες Πολιτείες να αναλάβουν ευθύνη για τους Αφγανούς πρόσφυγες, απάντησε: «Μέχρι τώρα, οι ΗΠΑ δεν έχουν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις και δεν έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους. Υπάρχουν περισσότεροι από 300.000 Αφγανοί πρόσφυγες που δεν έχουν καταγραφεί και η χώρα μας δεν αντέχει να τους υποδεχτεί».


«Οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν περισσότερα και να επενδύσουν πιο πολλά. Βρίσκονταν στο Αφγανιστάν για 20 χρόνια. Γιατί πήγαν εκεί από την αρχή; Αυτά πρέπει να απαντηθούν από την κυβέρνησή τους» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: