ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2024

Την τρίτη συνεχόμενη εκστρατεία του για την προεδρία ανακοίνωσε ο Ντόνλαντ Τραμπ το απόγευμα της Τρίτης (τοπική ώρα, 04:00 ξημερώματα Τετάρης ώρα Ελλάδας), μια εβδομάδα μετά από κάποια απογοητευτικά αποτελέσματα για τους Ρεπουπμλικάνους στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ.

«Η επιστροφή της Αμερικής ξεκινά αυτή τη στιγμή», είπε ο Τραμπ στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων στο Μαρ-α-Λάγκο στους περίπου 1.000 προσκεκλημένους.

Ο 76χρονος Ρεπουμπλικάνος είπε ότι «όλοι ευημερούσαν όσο ποτέ άλλοτε» κατά τη διάρκεια της προεδρίας του και ότι το μόνο που έπρεπε να κάνει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ήταν να καθίσει πίσω και να παρακολουθήσει.

Αλλά τώρα, ισχυρίστηκε ο Τραμπ, «είμαστε ένα έθνος σε παρακμή»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα επιτεύγματα του όσο ήταν στην προεδρία, αλλά και το πόσο καλά έχτισε την μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Μίλησε για τα δυνατά σύνορα της χώρας του και την ενεργειακή ανεξαρτησία της, αλλά και στη επιτυχημένη «μάχη» που έδωσε κόντρα στην Κίνα.

«Όσο ήμουν πρόεδρος η Βόρεια Κορέα, η Κίνα και η Ρωσία σεβόντουσαν τις ΗΠΑ, γιατί σεβόντουσαν εμένα», τόνισε και επιτέθηκε στον Τζο Μπάιντεν για την πολιτική του Δημοκρατικού προέδρου, τόσο για την οικονομία, το μεταναστευτικό, τη βία, τα ναρκωτικά, όσο και για τον στρατιωτικό εξοπλισμό που άφησε στο Αφγανιστάν μετά την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων.
Επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους ρωσικούς πυραύλους που έπεσαν στην Πολωνία και το χαμό που έχει προκληθεί, αλλά και στον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου.

«Ανακοινώνω απόψε την υποψηφιότητά μου για πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο Τραμπ και αποθεώθηκε από το κοινό.

Κατέθεσε επίσης έγγραφα στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή την Τρίτη το βράδυ, στα οποία δήλωσε ότι είναι υποψήφιος για την προεδρία και ίδρυσε μια νέα επιτροπή εκστρατείας.


.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: