Οι τροφές και τα ροφήματα με κρυμμένη ζάχαρη

Ζάχαρη δεν περιέχουν μόνο τα γλυκά, τα τυποποιημένα σνακ ή τα κοκτέιλ αλλά και τροφές και ροφήματα που απολαμβάνουμε καθημερινά.

Όπως αναφέρει το bovary.gr , η κρυμμένη η ζάχαρη βρίσκεται:

Στον καφέ: Ένα ρόφημα που οι περισσότεροι επιλέγουν για το ξεκίνημα της ημέρας τους. Θερμιδικά δεν θα σας επιβαρύνει αν τον πίνετε σκέτο, χωρίς ζάχαρη, γάλα ή κρέμα. Αν όμως δεν θα σας αρέσει σκέτος, τότε αποτελεί ένα ρόφημα που σίγουρα αφήνει θερμίδες με την κατανάλωσή του.

Στις σάλτσες: Περιέχουν τις περισσότερες φορές ποσότητα ζάχαρης, που δεν γίνεται αντιληπτή στη γεύση. Μόνο αν προσθέτετε μπαχαρικά και όχι πικάντικες σως στο φαγητό (όπως κέτσαπ και τσίλι σως), μπορείτε να απαλλαγείτε από την ζάχαρη που περιέχεται σε αυτές.
Σε dressing σαλάτας: H σαλάτα μπορεί να γίνει ένα γεύμα με αρκετές θερμίδες όχι λόγω των λαχανικών που περιέχει αλλά λόγω των σως, που περιέχουν ζάχαρη και λιπαρά. Οι διατροφολόγοι επιμένουν ότι ελαιόλαδο με λεμόνι ή ξύδι είναι το πιο υγιεινό dressing για τη σαλάτα σας.

Σε χυμούς: Μπορεί να δίνουν ενέργεια, θρεπτικά συστατικά, μέταλλα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Ωστόσο είτε οι συμπυκνωμένοι χυμοί είτε οι χυμοί που φτιάχνετε εσείς (αλλά προσθέτετε σε αυτούς ζάχαρη ή γλυκαντικά) μπορούν να σας επιβαρύνουν με θερμίδες, ακόμα κι αν σκέφτεστε ότι «πίνετε απλά έναν χυμό». 

seleo.gr-Ygeia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: