«Οι Ρώσοι είναι αυτοί που κάνουν εμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαντιστές»

Σε διάψευση των ισχυρισμών που διατύπωσε την Τετάρτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ότι η οικογένεια Ερντογάν εμπλέκεται στο εμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος προχώρησε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι όχι μόνο δεν ισχύουν όσα λέει η Ρωσία για την οικογένειά του αλλά χαρακτήρισε και «ανήθικους» αυτούς τους ρωσικούς ισχυρισμούς.

«H Ρωσία είναι υποχρεωμένη να αποδείξει αυτές τις κατηγορίες, αυτές που αφορούν την οικογένειά μου» επεσήμανε ο Τούρκος πρόεδρος στη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα σε συνδικαλιστές.

Τις σοβαρές κατηγορίες εναντίον του προέδρου της Τουρκίας έκανε την Τετάρτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος και μέλη της οικογένειάς του «εμπλέκονται απευθείας σε παράνομη προμήθεια πετρελαίου από εγκαταστάσεις που ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία».

Το υπουργείο, μάλιστα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, υποστήριξε έχει στην κατοχή του φωτογραφίες πετρελαιοφόρων στα συρο-τουρκικά σύνορα.

Ο Ερντογάν ανταποδίδει στη Ρωσία τις καταγγελίες για εμπλοκή στη διακίνηση του πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους

Εκτός από τη διάψευση των κατηγοριών από τη Ρωσία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε ένα βήμα παραπέρα, προειδοποιώντας ότι έχει αποδείξεις για ρωσική εμπλοκή στη διακίνηση του πετρελαίου του ΙΚ.

«Εχουμε αποδείξεις. Θα αρχίσουμε να τις αποκαλύπτουμε στον κόσμο», είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του προς συνδικαλιστές στην Αγκυρα, αναφέροντας συγκεκριμένα το όνομα του Σύρου επιχειρηματία Ζορζ Χασουάνι, «κατόχου ρωσικού διαβατηρίου».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Αχμέτ Νταβούτογλου είχε χαρακτηρίσει «σοβιετική προπαγάνδα» τις ρωσικές κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες μέλη της τουρκικής ηγεσίας επωφελούνται από τη διακίνηση πετρελαίου από το Ισλαμικό κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.

«Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, υπήρχε ένας σοβιετικός μηχανισμός προπαγάνδας. Τα αποκαλούσαμε ψέμματα τύπου Πράβντα», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφερόμενος στην εφημερίδα Pravda, όργανο του τότε Κομμουνιστικού Κόμματος.

«Νομίζαμε ότι η σοβιετική περίοδος είχε παρέλθει, αλλά επανεμφανίζεται…αυτός ο τρόπος προσφυγής σε μεθόδους προπαγάνδας για να πνίξουμε τα προβλήματα με τους γείτονές μας επανέρχεται σιγά- σιγά», είπε πριν επιβιβασθεί στο αεροπλάνο με προορισμό το Αζερμπαϊτζάν.

Πηγή:protothema.gr

 

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: