Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Η στιγμή που απολύει 11.000 εργαζομένους στη Meta – Δείτε βίντεο

Σε μια από τις μεγαλύτερες μαζικές απολύσεις εργαζομένων προχώρησε την Τετάρτη (9/11) ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ανακοινώνοντας την απόλυση συνολικά 11.000 εργαζομένων.

«Σήμερα ανακοινώνω ορισμένες από τις πιο δύσκολες αλλαγές που έχουν γίνει στην ιστορία της Meta. Αποφάσισα να μειώσω το μέγεθος της ομάδας μας κατά 13% και να απολύσω περισσότερους από 11.000 από τους ταλαντούχους εργαζομένους» ανέφερε στην επιστολή του προς τους υπαλλήλους του Facebook ο Ζούκερμπεργκ.

Σημειώνεται ότι η Meta στο τέλος του Σεπτεμβρίου αριθμούσε περί τους 87.000 εργαζομένους.  «Πρόκειται για μια λυπηρή στιγμή και δεν υπάρχει άλλο τρόπος. Σε όσους απολύονται θέλω να σας ευχαριστήσω για όλα όσα κάνατε γι’ αυτή την επιχείρηση» πρόσθεσε στην επιστολή του ο Ζούκερμπεργκ.

Σύμφωνα με την απόφασή του οι απολυμένοι υπάλληλοι θα λάβουν αποζημίωση τεσσάρων μηνών και δύο επιπλέον εβδομάδες για κάθε χρόνο υπηρεσίας στην εταιρεία με την Meta να αναλαμβάνει να καλύψει την υγειονομική ασφάλιση για έξι μήνες.

Ο Ζούκερμπεργκ, πέρα από την γραπτή ανακοίνωση, πραγματοποίησε και μια τηλεδιάσκεψη, για να μεταφέρει πιο άμεσα το μήνυμα στους υπαλλήλους της εταιρείας του.

Δείτε το βίντεο:


Μάλιστα, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC News έφερε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τη στιγμή που ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έκανε τη δύσκολη ανακοίνωση. Αυτό φαίνεται πως διέρρευσε από κάποιον εργαζόμενο που έχασε τη δουλειά του, τραβηγμένο πρόχειρα με κινητό.

«Ξέρω ότι υπάρχει μια σειρά διαφορετικών συναισθημάτων. Θέλω να πω εκ των προτέρων ότι αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη γι’ αυτήν την απόφαση», λέει ο Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ίδρυσε το Facebook ως προπτυχιακός φοιτητής του Χάρβαρντ το 2024, στο βίντεο που διέρρευσε, το οποίο έλαβε το NBC News.

Η κλήση φέρεται να ήταν μία από τις δύο ξεχωριστές που είχε ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, είπε μια πηγή — μία για τους απολυμένους υπαλλήλους και μία για όσους δεν επηρεάστηκαν.

«Είμαι ο ιδρυτής και ο διευθύνων σύμβουλος, είμαι υπεύθυνος για την υγεία της εταιρείας μας, για την καθοδήγησή μας και για να αποφασίσω πώς θα το εκτελέσουμε», είπε το στέλεχος, προσθέτοντας, «συμπεριλαμβανομένων πραγμάτων όπως αυτό».

Στη συνέχεια, ο Ζούκερμπεργκ είπε σε όσους απολύθηκαν ότι ανέλαβε την «πλήρη ευθύνη» για την απόφαση. «Ήταν μια από τις πιο δύσκολες κλήσεις που χρειάστηκε να κάνω στα 18 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας», είπε ο CEO, προσθέτοντας, «προφανώς, έχει μεγάλο αντίκτυπο στη ζωή σας. Αλλά και για την αποστολή μας».

«Χάνουμε ανθρώπους που — πραγματικά έχουν βάλει την καρδιά και την ψυχή τους σε αυτό το μέρος», τραύλισε ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook.

«Ανεξάρτητα από την ομάδα στην οποία μπορεί να έχετε εργαστεί, ο καθένας από εσάς έπαιξε έναν ρόλο συνεισφέροντας στα προϊόντα που χρησιμοποιούν δισεκατομμύρια άνθρωποι για να συνδέονται καθημερινά. Καθένας από εσάς είναι ταλαντούχος και παθιασμένος, και ο καθένας σας έχει παίξει έναν ρόλο στο να κάνει τη Meta επιτυχημένη», πρόσθεσε.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: