Οι New York Times κάνουν λόγο για μυστικό κέντρο κράτησης μεταναστών στην Ελλάδα (εικόνες)

Δημοσίευμα των New York Times κάνει λόγο για μυστικό κέντρο κράτησης μεταναστών στον Πόρο Έβρου και παραθέτει μαρτυρίες μεταναστών που κρατήθηκαν εκεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, “η ελληνική κυβέρνηση κρατά μετανάστες απομονωμένους σε μια κρυφή τοποθεσία, προτού τους απελάσει στην Τουρκία, χωρίς την συνήθη διαδικασία, ένα από τα αρκετά σκληροπυρηνικά μέτρα που έλαβε για να σφραγίσει τα σύνορα της Ευρώπης με τους ειδικούς να λένε ότι παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο”.

Το δημοσίευμα συμπληρώνει πως “αρκετοί μετανάστες είπαν σε συνεντεύξεις ότι τους συνέλαβαν, τους αφαίρεσαν τα προσωπικά τους είδη, τους έδειραν και τους απέλασαν από την Ελλάδα χωρίς να τους δοθεί η ευκαιρία να ζητήσουν άσυλο, ή να μιλήσουν σε δικηγόρο, σε μια παράνομη διαδικασία που είναι γνωστή ως επαναπροώθηση”.

“Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δεν έκανε σχόλιο για την ύπαρξη του χώρου, αλλά είπε ότι η Ελλάδα συνέλαβε και απέλασε μετανάστες, σύμφωνα με τη νομοθεσία της”, συμπληρώνει το δημοσίευμα.

“Όμως, με συνδυασμό επιτόπιου ρεπορτάζ και ανάλυσης εικόνων δορυφόρου οι Times επιβεβαίωσαν την ύπαρξη του κρυφού κέντρου, στη βορειοανατολική Ελλάδα” αναφέρεται στο ρεπορτάζ ενώ στη συνέχεια παραθέτει τη μαρτυρία μετανάστη ο οποίος είπε στους New York Times ότι μεταφέρθηκε μαζί με άλλους σε αυτό το κέντρο κράτησης.

Το κέντρο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποτελείται κυρίως από τρεις αποθήκες με κόκκινη στέγη, πίσω από έναν αγροτικό δρόμο.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: