Οι κρίσιμες πέντε ημέρες

Οι κρίσιμες πέντε ημέρες

Οι κρίσιμες πέντε ημέρες

Στην κυβέρνηση επιθυμούν να έρθουν στην χώρα μας οι εκπρόσωποι των δανειστών πριν από το Eurogroup της Δευτέρας, καθώς εκτιμούν πως θα είναι ένα θετικό βήμα για την εξεύρεση συμφωνίας αλλά θα βοηθήσει και επικοινωνιακά την Ελλάδα στην κρίσιμη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης.

Είμαστε κοντά, ξεκαθαρίζουμε σιγάσιγά τόνιζαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών μετά και τη συνάντηση του Γκίκα Χαρδούβελη με τον Αντώνη Σαμαρά νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν πρόκειται να δεχτεί παράλογες απαιτήσεις όπως και παράταση του προγράμματος για περισσότερο από ένα μήνα.Τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχουν ξεκινήσει κύκλο τηλεφωνικών επικοινωνιών με ευρωπαίους ηγέτες προκειμένου να υπάρξει πολιτική λύση και να μαλακώσουν τηστάση της τρόικας.

Στα email που έστειλαν οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν επιπλέον μέτρα τα οποία η κυβέρνηση απορρίπτει και απαιτούν μάλιστα να νομοθετηθούν άμεσα και όχι αργότερα μέσα στο 2015 ανάλογα με την εκτέλεση του προϋπολογισμού, όπως ζητά η Αθήνα.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν την απόσυρση της έκπτωσης στην έκτακτη εισφορά κατά 30% για την οποία δεσμεύτηκε όμως ο Αντώνης Σαμαράς στη ΔΕΘ, την επιβολή του φόρου πολυτελείας και την αύξηση των φόρων σε καπνό και αλκοόλ, μέτρα τα οποία η ελληνική πλευρά εξετάζει μόνο σε περίπτωση που κριθεί ότι την άνοιξη έχουν πέσει έξω τα έσοδα.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: