Οι καλοπληρωμένοι δημοσιογράφοι του Πούτιν που προωθούν τη ρωσική προπαγάνδα

Η «Σιδηρά Κούκλα» του Ρώσου προέδρου και ο σύζυγός της είναι τα «χρυσά» παπαγαλάκια του Κρεμλίνου – Το ζευγάρι προειδοποιεί επανειλημμένως ότι το Κρεμλίνο μπορεί να κηρύξει τον πόλεμο στη Δύση με πυρηνικά όπλα

Το αχτύπητο δίδυμο της ρωσικής προπαγάνδας είναι η «Σιδηρά Κούκλα» του Πούτιν και ο σύζυγός της, φερέφωνο του Ρώσου προέδρου.

Η 37χρονη δημοσιογράφος Όλγα Σκαμπέγεβα που μαζί με τον Γεβγένι Ποπόφ, τηλεπαρουσιαστή του κρατικού δικτύου «Russia One», προειδοποιούν επανειλημμένως ότι το Κρεμλίνο μπορεί να κηρύξει τον πόλεμο στη Δύση με πυρηνικά όπλα, αμείβονται αδρά για τις απειλές τους.

Με τον σύζυγό της Γεβγκένι Ποπόφ, έμπιστο συνεργάτη του Πούτιν, είναι οι κεντρικοί παρουσιαστές του talk show «60 Minutes» στο κρατικό δίκτυο με την περιουσία τους να ανέρχεται σε 4 εκατομμύρια δολάρια.

Το ζευγάρι διατυμπανίζει από τα τηλεοπτικά πλατό ότι το ρωσικό καθεστώς μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκτοξεύσει τους βαλλιστικούς διηπειρωτικούς πυραύλους «Satan 2» κι ότι η Δύση βρίσκεται στο κατώφλι του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.


Κάλυψε τις δίκες των «Pussy Riot»

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η Σκαμπέγεβα έγινε γνωστή στην πατρίδα της το 2012 καλύπτοντας τις δίκες των μελών του γυναικείου συγκροτήματος «Pussy Riot» που έβγαζε «γλώσσα» στον Ρώσο πρόεδρο.

Επιπλέον, ήταν αυτή που κάλυψε τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που είχαν φουντώσει την εποχή εκείνη όπως και τις ποινικές έρευνες για τις δραστηριότητες των υποστηρικτών της ρωσικής αντιπολίτευσης.

Η Σκαμπέγεβα σπούδασε στη Σχολή Δημοσιογραφίας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης.

View this post on Instagram

A post shared by Ольга Скабеева #60минут (@olgaskabeeva)

Παρουσιάζουν την εκπομπή «60 λεπτά» με ποσοστά υψηλά τηλεθέασης

Από τις 12 Σεπτεμβρίου του 2016, μαζί με τον σύζυγό της Γεβγκένι Ποπόφ, παρουσιάζουν την κοινωνικοπολιτική εκπομπή «60 λεπτά», στον τηλεοπτικό σταθμό «Russia 1», που κάνει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης.

Το 2018, η Σκαμπέγιεβα προσπάθησε να δυσφημίσει τη βρετανική έρευνα για τη δηλητηρίαση του διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια.

Στην τηλεοπτική εκπομπή της υποστήριξε ότι η υπόθεση Σκριπάλ είναι «μια περίπλοκη βρετανική συνωμοσία με στόχο να δυσφημίσει τη Ρωσία».

Μαζί με τον σύζυγό της διαδίδουν όπου βρεθούν κι όπου σταθούν αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας, έχουν υπερεκτιμήσει τις πολεμικές επιτυχίες της Μόσχας στην Ουκρανία και αναπαράγουν τα ψέματα του Κρεμλίνου για τους «Ναζί» στην πολύπαθη χώρα.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: