ΗΠΑ: «Είναι σαν εμπόλεμη ζώνη» – 37 οι νεκροί από την κακοκαιρία

Τους 37 έφτασαν σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του CNN οι νεκροί από την ιστορικών διαστάσεων κακοκαιρία που σαρώνει ΗΠΑ και Καναδά τα τελευταία 24ωρα προκαλώντας τεράστια προβλήματα.

Η εκτίμηση των αρχών είναι, μάλιστα, ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες καθώς οι αναφορές που λαμβάνουν από τα σωστικά συνεργεία είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους αλλά δεν έχει γίνει ακόμα εφικτό να μεταφερθούν σε νοσοκομεία για την ταυτοποιήση τους.


Για «επική κακοκαιρία που συμβαίνει μια φορά στη ζωή μας» έκανε λόγο η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης τονίζοντας ότι ήταν σχεδόν αδύνατη η μετακίνηση των σωστικών συνεργείων ακόμα και των εκχιονιστικών. «Μιλάμε για εμπόλεμη ζώνη» πρόσθεσε η ίδια. Είναι ενδεικτικό ότι οι αρχές σε αρκετές πολιτείες έχουν επιτάξει ιδιωτικά snowmobiles προκειμένου να προσεγγίσουν εγκλωβισμένους ανθρώπους.

Ενδεικτική της έκτασης και της έντασης της κακοκαιρίας ότι από αυτή έχει επηρεαστεί σχεδόν το 60% του πληθυσμού των ΗΠΑ βάσει των ανακοινώσεων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα είναι τόσο σφοδρά ώστε θα μπορούσαν να προκληθούν κρυοπαγήματα μέσα σε λεπτά σε ορισμένες περιοχές για όσους είναι εκτεθειμένοι στο κρύο, σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία.


.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: