Οι Εσθονοί Ott Tanak- Martin Jarveoja ετοιμάζονται για τη 2η συνεχόμενη νίκη

Μόλις τέσσερις ειδικές απομένουν για να τελειώσει ο 9ος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ στο Ypres Rally Belgium .Οι Εσθονοί Ott Tanak- Martin Jarveoja (Hyundai i20 Rally1) ετοιμάζονται να ανέβουν για δεύτερη συνεχόμενη φορά μετά το Ράλλυ της Φινλανδίας, για 2η φορά στο βάθρο των νικητών.

Απομένουν μόνο δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές (Watou και Kemmelberg) συνολικού μήκους 51,34 χλμ. Το τελευταίο πέρασμα θα είναι και η Wolf Power Stage. Τελειώνοντας ο αγώνας οι αγωνιζόμενοι θα έχουν κάνει 20 ειδικές διαδρομές 281,58χλμ.

Οι Εσθονοί Ott Tanak- Martin Jarveoja όλη την ημέρα χθες (Σάββατο) γκρίνιαζαν ότι το Hyundai i20 Rally1 δεν συμπεριφέρεται σωστά.

«Δεν είναι τετρακίνητο το αυτοκίνητό μου…» έλεγε ο Ott Tanak. Ωστόσο μόλις ο Neuville κατέληξε στο αρδευτικό κανάλι, ξαφνικά τα παράπονα σταμάτησαν και ως δια μαγείας το Hyundai i20 Rally1 των Εσθονών «έφτιαξε».

Τώρα προηγούνται στον αγώνα και αν δεν κάνουν κάποιο λάθος θα κερδίσουν τον αγώνα στο Βέλγιο. Οι Εσθονοί έχουν πίσω τους δύο Toyota Yaris Rally1. Τα δύο πληρώματα, Elfyn Evans- Scott Martin και Esapekka Lappi- Janne Ferm θα ανέβουν και αυτά στη 2η και 3η θέση του βάθρου.

Στο στρατόπεδο της Toyota, ο επικεφαλής της ομάδας Latvala, είναι πολύ πιθανό να πει στον Evans να κάνει «επίθεση». Αυτό σημαίνει ρίσκο που όμως μπορεί να του βγει. Η διαφορά δεν είναι μεγάλη και αν ο Ott Tanak πιεσθεί μπορεί να κάνει το λάθος.

Τα αρδευτικά κανάλια είναι πολλά και οι παγίδες αμέτρητες.

Οι πρώτοι που είχαν έξοδο στη 2η ειδική της πρώτης ημέρας του αγώνα ήταν οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας Kalle Rovanpera- Jonne Halttunen με το Toyota Yaris Rally1

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: