Οι Δανοί επιχειρηματίες εξάγουν με το σταγονόμετρο στην Ελλάδα

Οι Δανοί επιχειρηματίες εξάγουν με το σταγονόμετρο στην Ελλάδα

Οι Δανοί επιχειρηματίες εξάγουν με το σταγονόμετρο στην Ελλάδα

“Δεδομένου ότι η Ελλάδα συνεχίζει να κινείται προς την εγκατάλειψη της ζώνης του ευρώ, οι μεγάλες εταιρείες Δανία παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις” αναφέρει σε δημοσίευμα της η ηλεκτρονική εφημερίδα Copenhagen post.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα έχουν περικόψει τις πιστώσεις προς τους Έλληνες συνεργάτες τους και παράλληλα έχουν θέσει πιο αυστηρούς όρους πληρωμής, προκειμένου να χάσουν όσο το δυνατόν λιγότερά από το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

“Αν καταλήξουμε με μια ελληνική έξοδο, τα εμπορεύματά μας μπορεί να γίνουν δύο φορές πιο ακριβά, γιατί το νόμισμα της Ελλάδας θα υποτιμηθεί δραματικά”ανέφερε ο Steffen Andersen, αντιπρόεδρος της Arla Foods στην εφημερίδα Jyllands-Posten.“Και αντιστρόφως, το χρέος μας θα γίνει δύο φορές πιο ακριβό για τον πελάτη. Οπότε προσπαθούμε να μειώσουμε το προσυμφωνημένο ποσό όσο το δυνατόν περισσότερο για την ελαχιστοποίηση των πιθανών ζημιών” πρόσθεσε το κορυφαίο στέλεχος της Arla. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Arla έχει ετήσιο κύκλο εργασιών περίπου 250 εκατομμύρια κορώνες στην Ελλάδα , κυρίως χάρη στα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το βούτυρο και το τυρί.

Αντίστοιχα η φαρμακευτική γίγαντας Novo Nordisk – η οποία πωλεί κυρίως ινσουλίνη στην Ελλάδα – όπως ισχυρίζεται αντιμετωπίζει προβλήματα όταν ασχολείται με το δημόσιο τομέα.

“85% των συναλλαγών μας με την Ελλάδα είναι με χονδρεμπόρους η οποία διεξάγεται κανονικά και λειτουργούμε με πιστώσεις”ανέφερε ο Mike Rulis επικεφαλής του γραφείου Τύπου στο Novo Nordisk. “Αντιμετωπίζουν προβλήματα όταν έχουμε να παραδώσουμε φάρμακα στα νοσοκομεία και στο δημόσιο τομέα. Εδώ η παράδοση γίνεται με κατάθεση χρημάτων, εκτός και αν το φάρμακο είναι για περιπτώσεις που κρίνεται η ζωή του ασθενούς” πρόσθεσε .

Τέλος η δανέζικη πολυεθνική ΙSS – η οποία απασχολεί πάνω από 500.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο – αποκάλυψε επίσης ότι είναι επιφυλακτική με το δημόσιο τομέα στην Ελλάδα.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: