Ο Χάμιλτον «σκότωσε» τις Ferrari και πήρε τη νίκη στο «ναό» της ταχύτητας!

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο μεγάλος νικητής στην στο ιταλικό Grand Prix!

Ο Βρετανός πιλότος σκότωσε τη Ferrari μέσα στο σπίτι της, βλέποντας πρώτος την καρό σημεία στο «ναό» της ταχύτητας!

Εκπληκτικός αγώνας από τον Χάμιλτον, ο οποίος παρότι εκκινούσε από την τρίτη θέση, κατάφερε να προσπεράσει τις Ferrari των Ράικονεν- Φέτελ και να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη!

Στη δεύτερη τερμάτισε ο Κίμι Ράικονεν (Ferrari), ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Βάλτερι Μπότας (Mercedes).

Σημαντικό έδαφος στο πρωτάθλημα έχασε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος τερμάτισε στην τέταρτη θέση, ενώ ακολούθησε στην πέμπτη ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός πιλότος ολοκλήρωσε τον αγώνα στην τρίτη θέση, όμως δέχτηκε τιμωρία 5 δευτερολέπτων, λόγω χτυπήματος στον Μπότας, με αποτέλεσμα να χάσει δυο θέσεις στην τελική κατάταξη.


Εντυπωσιακή εκκίνηση — Καταστροφή για Φέτελ.

Ο poleman Ράικονεν και ο Φέτελ εκκινούσαν από την πρώτη σειρά, έχοντας πίσω του τον Χάμιλτον.

Με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Φινλανδός διατήρησε την πρωτοπορία με τον Χάμιλτον να πιέζει και να προσπερνά τον Φέτελ!

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes είχε πάρει την εσωτερική, τη στιγμή που βρέθηκε μπροστά από τον Γερμανό, ο οποίος στην προσπάθεια του να διατηρήσει τη θέση του, βρήκε πάνω στον Χάμιλτον, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του μονοθεσίου του και να βρεθεί στην τελευταία θέση!


Η στιγμή που ο Φέτελ χτυπάει πάνω στον Χάμιλτον.

Στην πίστα εμφανίστηκε το αυτοκίνητο ασφαλείας το οποίο παρέμεινε μέχρι τον 4ο γύρο. Σε εκείνο το σημείο ο Χάμιλτον κατάφερε να προσπεράσει τον Ράικονεν, με τον πιλότο της Ferrari να απαντά λίγα δευτερόλεπτα μετά και να ανακτά την πρωτοπορία.

Η στρατηγική της Mercedes και το… χέρι βοηθείας του Μπότας!

Ο Κίμι είχε τα ηνία και στον 21ο γύρο πραγματοποίησε το πιτ στοπ. Αμέσως οι μηχανικοί της Mercedes έδωσαν εντολή στον Χάμιλτον να πιέσει το μονοθέσιο του για να πραγματοποιεί γρήγορους γύρους.

Ο Φινλανδός έχοντας φρέσκα ελαστικά ήταν πιο γρήγορος από τον Χάμιλτον, ο οποίος παρέμενε στην πίστα με φθαρμένα ελαστικά…

Σε εκείνο το σημείο, η Mercedes έριξε το δυνατό της χαρτί! Τη στρατηγική της!

Ο Μπότας, ο οποίος δεν είχε πραγματοποιήσει πιτ στοπ, ήταν μπροστά από τον Κίμι. Ο πιλότος της Mercedes δέχτηκε εντολή να κρατήσει πίσω του τον Ράικονεν!

Στον 29ο γύρο, ο Λιούις Χάμιλτον έκανε το δικό του πιτ στοπ. Ήταν φανερό ότι είχε χάσει αρκετό χρόνο, γεγονός που φάνηκε στην έξοδο του από τα πιτ, καθώς βρέθηκε πίσω πέντε δευτερόλεπτα από τον Ράικονεν!

 

Περισσότερα σε λίγο…

Ο Χάμιλτον «σκότωσε» τις Ferrari και πήρε τη νίκη στο «ναό» της ταχύτητας! gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: