Ο Χάμιλτον κέρδισε στη Σουζούκα και «βαδίζει» προς τον τίτλο

Την ήθελε αυτή τη νίκη στην Ιαπωνία ο Λιούις Χάμιλτον. Και την πέτυχε. Έτσι παραμένει με απόσταση ασφαλείας από τον δεύτερο, στην κορυφή της βαθμολογίας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα των οδηγών F1 .

Στην πίστα της  Σουζούκα ο Χάμιλτον εκμεταλλεύτηκε την κακή εκκίνηση που έκανε ο  Νίκο Ρόσμπεργκ, που είχε κερδίσει την πόλ ποζίσιον. Ο Νικο Ρόσμπεργκ από πρώτος έπεσε στην τέταρτη θέση πρίν καν καταλάβει τι είχε συμβεί με το μονοθέσιο του. Ο Νικο Ρόσμπεργκ στη συνέχεια έκανε έναν καταπληκτικό αγώνα και προσπέρασε τον Μπότας και τον Φέτελ που τον είχαν περάσει στην εκκίνηση.

Ο Χάμιλτον από τους 14 αγώνες έχει κερδίσει τους οκτώ και για όσους κρατούν στατιστικά με την νίκη του στην πίστα της Σουζούκα, έφτασε τις 41 καρώ σημαίες στην πρώτη θέση.

Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας βρίσκεται ο Γερμανός  «ομόσταυλος» του Ν. Ρόσμπεργκ. Μόνο που ο Ρόσμπεργκ βρίσκεται 48 βαθμούς πίσω από τον Βρετανό. Εκείνοι που φυσικά έχουν εξασφαλίσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών είναι οι Γερμανοί αφού και τα δύο μονοθέσια είναι Mercedes. Παρατηρώντας την πρώτη 8άδα βλέπουμε ότι πέρα από τις δύο  Ferrari, όλα τα άλλα μονοθέσια έχουν κινητήρες Mercedes και Renault.

Στην τρίτη θέση στον αγώνα της Σουζούκα, τερμάτισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με την Ferrari. Στις πιο πίσω θέσεις βρέθηκαν οι Κίμι Ραϊκόνεν (Ferrari), Βάλτερι Μπότας (Williams), Νίκο Χούλκεμπεργκ (Force India), Ρομαίν Γκροζιάν (Lotus), Παστόρ Μαλντονάντο (Lotus), Μαξ Φερστάπεν (Toro Rosso) και Κάρλος Σάινθ (Toro Rosso). Ο Αλόνσο μέσα στην έδρα του τερμάτισε με  McLaren, στην πατρίδα της Honda ,στην 11η θέση .

Τώρα ο Χάμιλτον βλέπει τον αγώνα στη Ρωσία που θα γίνει στις  11 Οκτωβρίου στην πίστα του Σότσι.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: