Ο στρατός στα αεροδρόμια του Παρισιού – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ

Του Βαγγέλη Στολάκη

Παγωμένος όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις της πρωτοφανούς τρομοκρατικής επίθεσης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 153 ενώ οι τραυματίες στους 200. Παράλληλα εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί.

Πίσω από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν έξω από το Stade de France κατά τη διάρκεια του αγώνα Γαλλία-Γερμανία, σε ένα εστιατόριο, σε ένα μπαρ και σε συναυλία στο Μπατακλάν (και ακόμα άλλα δύο περιστατικά σε δρόμους), φαίνεται ότι βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος, όπως δήλωσαν μέσω διαδικτύου τα ξημερώματα του Σαββάτου οι τζιχαντιστές της ακραίας οργάνωσης.

Ο Γάλλος Φρανσουά Ολάντ αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα και να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το κλίμα από τις τραγικές στιγμές που ζει από χθες το βράδυ το Παρίσι, μεταφέρει αναγνώστης του Karfitsa.gr μέσα από αποκλειστικές φωτογραφίες που δείχνουν τα αυξημένα μέτρα ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, στο αεροδρόμιο Beauvais το οποίο βρίσκεται 80 χλμ έξω από το Παρίσι βρίσκονται δυνάμεις του στρατού που πραγματοποιούν περιπολίες. Στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο δεν επικρατεί ιδιαίτερη ανησυχία, ωστόσο οι έλεγχοι που γίνονται είναι εξονυχιστικοί.

Όπως αναφέρει ο Έλληνας αναγνώστης που βρίσκεται αυτήν την ώρα στο Παρίσι, έξω από το στάδιο Stade de France όπου έγιναν οι πρώτες επιθέσεις, υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία. Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματιστεί στις 18:00 έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο συγκέντρωσης αλληλεγγύης για τα θύματα των τρομοκρατών.

karfitsa.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: