O Sergio Perez ξεκινάει πρώτος στη Jeddah

Ο Μεξικανός οδηγός της Red Bull «έσπασε» τα χρονόμετρα και έκανε την έκπληξη. Για 0.025 χιλιοστά του δευτερολέπτου κέρδισε την pole position και ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά. Γιατί μέχρι το τελευταίο λεπτό όλα έδειχναν ότι η Ferrari θα έκανε το 1-2.

Σήμερα ο Μεξικανός πιλότος της Red Bull ξεκινάει πρώτος στην πίστα Jeddah Corniche Circuit. Είναι λογικό να έχει αγωνία. Πρώτον γιατί δεν έχει πείρα από τέτοιες εκκινήσεις και δεύτερον γιατί ο Leclerc ετοιμάζει αντεπίθεση και μάλιστα αυτό που θέλει είναι να τεθεί επικεφαλής πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος.

Στα 6.174 μέτρα που είναι η πίστα δεν υπάρχουν πολλά σημεία που μπορείς να κάνεις εύκολα προσπέραση. Ας μην ξεχνάμε ότι οι δέκα καλύτεροι χρόνοι στα χθεσινά δοκιμαστικά έχουν διαφορές λιγότερες του ενός δευτερολέπτου.

Αν ο Perez αντέξει στον πρώτο γύρο και αν δεν γίνει κάποιος λάθος θα είναι δύσκολο να χάσει τον αγώνα.

Όλοι οι αγωνιζόμενοι είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σ αυτή την πίστα. Ας μη γελιόμαστε. Είναι επικίνδυνη. Δεν υπάρχουν αμμόλοφοι διαφυγής. Όταν γίνει το λάθος, ο ρυθμός αλλάζει. Είτε γιατί βγαίνει κίτρινη είτε κόκκινη σημαία.


Η έξοδος του Λατίφι. Παρά το γεγονός οτι ήταν σε ασφαλές σημείο βγήκε κόκκινη σημαία

Όσοι παρακολούθησαν τα χθεσινά δοκιμαστικά είδαν τι έγινε τόσο μετά την έξοδο του Mick Schumacher όσο και με την έξοδο του Nichola Latifi. Και στις δύο περιπτώσεις βγήκε κόκκινη σημαία. Στην περίπτωση του Schumacher χρειάσθηκε να περάσουν 50 λεπτά μέχρι να σηκώσουν οι γερανοί τη διαλυμένη Haas και να καθαριστεί η πίστα.


Κακή στιγμη για τον Mick Schumacher. Η πίστα ειναι επικίνδυνη. Φεν υπάρχουν έξοδοι διαφυγής. Δεν υπάρχουν αμμόλοφοι να σταματούν με σαφάλεια τα μονοθέσια. Η FIA γιατί εξακολουθεί να εγκρίνει αγώνες σε μια πίστα που στην πραγματικότητα είναι οι δρόμοι στην πόλη.

Σημαντικό ρόλο στην εκκίνηση θα παίξουν οι γόμες των ελαστικών που θα επιλέξει κάθε ομάδα. Η επιλογή στα ελαστικά, η στρατηγική της κάθε ομάδας και η ψυχολογία του κάθε πιλότου είναι αυτά που καθορίζουν την έκβαση μιας  αλάνθαστης εκκίνησης.


Μα τι κάνει ο Gasly; Σπρώχνει μόνος του το μονοθέσιο; Κανένας δεν τον βοηθάει;

Η Red Bull θα δώσει συγκεκριμένες οδηγίες στον Max Verstappen που βρίσκεται πίσω από τις δύο Ferrari.

Ο Ολλανδός θα προσπαθήσει να πιέσει τον Sainz αλλά και ο Ισπανός θα προσπαθήσει να καθυστερήσει τον Verstappen. Ο Leclerc θα επιχειρήσει προσπέραση μόλις σβήσουν τα κόκκινα φώτα. Ο Perez θα προσπαθήσει να στρίψει πρώτος στην πρώτη στροφή.

Η ομάδα της Mercedes φέτος δεν είναι στα καλύτερα της. Δεν δείχνει να μπορεί να ανταγωνιστεί ούτε τη Ferrari, Ούτε την Red Bull ενώ κάποιοι θεωρούν ότι ο πρώην οδηγός της Mercedes, Valtteri Bottas  θα φέρει την Alfa Romeo σε θέσεις πάνω από τη γερμανική φίρμα.

Είμαστε ακόμη στην αρχή της χρονιάς και πολλά θα αλλάξουν. Ας δούμε πως θα εξελιχθεί η σημερινή μάχη.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει βγει κάποια επίσημη ανακοίνωση για τον Mick Schumacher.  Ο ίδιος δηλώνει καλά και θέλει να τρέξει. Αλλά και αν ακόμη οι γιατροί του ανάψουν το πράσινο φως για να συμμετάσχει στον αγώνα δεν είναι βέβαιο αν οι μηχανικοί της Haas καταφέρουν να φτιάξουν το διαλυμένο μονοθέσιο.

Η σειρά εκκίνησης

 

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 20.00 και θα έχει διάρκεια περίπου δύο ωρών. Η πίστα Jeddah Corniche Circuit με τις 27  στροφές θεωρείται γρήγορη και με αρκετές παγίδες. Ο αγώνας θα μεταδοθεί από την  ΕΡΤ, την Cosmote TV (Channel 5)  και την F1 TV Pro.

O Sergio Perez ξεκινάει πρώτος στη Jeddah gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: