Ο Ρικιάρντο νικητής στο  Αζερμπαϊτζάν

Το γκραν πρί του Αζερμπαϊτζάν δεν πρόκειται να το ξεχάσουν ούτε οι πρωτοπόροι στη βαθμολογία – που έχασαν τις πρώτες θέσεις- αλλά ούτε ο  Ντάνιελ Ρικιάρντο που κέρδισε το πρώτο του γκραν πρί  το 2017 . Η τελευταία φορά που είχε κερδίσει την 1η θέση ,το χαμογελαστό παιδί της Red Bull , ήταν στο Γκραν Πρι της Μαλαισίας το 2016.

Ο Αυστραλός οδηγός εκμεταλλεύτηκε την ποινή των 10 δευτερολέπτων που έδωσαν οι αγωνοδίκες στον Φέτελ για επικίνδυνη οδήγηση και κράτησε την πρώτη θέση μέχρι την καρό σημαία.

Τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου κατέκτησαν ο Βάλτερι Μπότας (Mercedes) και ο Λανς Στρολ με Williams που έδωσε ρεσιτάλ.

Ο  Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari) και ο Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) περιορίστηκαν στην 4η και 5η θέση.

Το γκραν πρί του Αζερμπαϊτζάν ήταν επεισοδιακό. Στον 1ο γύρο ο Μπότας ακούμπησε τον Κίμι Ραϊκόνεν. Ο Φινλανδός  της Mercedes αναγκάσθηκε να μπεί στα πίτς για να αλλάξει την μπροστινή του πτέρυγα.

Λίγο μετά (6ο γύρο)  ο Ντάνιλ Κβίατ είχε τη στιγμή του και έπρεπε να μπει αυτοκίνητο ασφαλείας, για να απομακρυνθεί η Toro Rosso.

Σε κάποια στιγμή  ο αγώνας πήγαινε να πάρει ρυθμό. Αλλά και πάλι χρειάσθηκε να μπει αυτοκίνητο ασφαλείας γιατί η πίστα γέμισε αεροδυναμικά βοηθήματα από την SF70H του Ραικόνεν.

Μετά συγκρούσθηκαν  δύο μονοθέσια και οι αγωνοδίκες έκριναν ότι τα υπόλοιπα μονοθέσια έπρεπε να σταματήσουν , να βγουν στο pit lane για να καθαρίσει η πίστα.

Χάμιλτον και Φέτελ είχαν μια κακή επαφή και τότε έχασαν χρόνο εγκαταλείποντας έτσι και οι δύο το 1-2 που θα έκαναν αν δεν είχαν την κακή στιμή.

Φοβερή προσπέραση έκανε ο Μπότας που πέρασε τον Στρολ λίγα μέτρα πριν την καρώ σημαία.

Βαθμολογία οδηγών: Φέτελ 153 , Χάμιλτον 139, Μπότας 111, Ρικιάρντο 92, Ραϊκόνεν 73,Φερστάπεν 45, Πέρεζ 44, Οκόν 35, Σάινθ 29, Μάσα 20, Χούλκενμπεργκ 18, Στρολ 17,Μάγκνουσεν 11,Γκροζιάν 10, Βερλάιν 5, Κβίατ 4,Αλόνσο 2.

Βαθμολογία ομάδων: Mercedes 250, Ferrari 226,Red Bull 137,Force India 79,Williams 37,Toro Rosso 33, Haas 21, Renault 18, Sauber 5, McLaren-Honda 2

 

 

 

 

Ο Ρικιάρντο νικητής στο  Αζερμπαϊτζάν

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: