Ρομάν Αμπράμοβιτς: Ο Ρώσος μεγιστάνας χρηματοδοτούσε μυστικά τη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία κάνναβης!

Χρηματοδοτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων φέρεται να έχει λάβει από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, μέσω offshore, η Curaleaf Holdings, η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία κάνναβης, όπως υποστήριξε ο Ρωσοαμερικανός επιχειρηματίας και πρόεδρος της εταιρείας Μπόρις Τζόρνταν, απαντώντας σε δημοσιεύματα του Τύπου.

Όπως αναφέρει το newmoney.gr, το Forensic News αποκάλυψε, σε δημοσίευμά του την Παρασκευή, ότι έγγραφα που διέρρευσαν από την Κύπρο, δείχνουν ότι ο Αμπράμοβιτς χρηματοδότησε την Palliatech, την εταιρεία που το 2018 μετονομάστηκε σε Curaleaf, καθώς και την Measure 8, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που εστιάζει στην κάνναβη και ιδρύθηκε από τον Μπόρις Τζόρνταν.

Παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστή η ρωσική στελέχωση της Curaleaf, δεν ήταν γνωστή η εμπλοκή του Αμπράμοβιτς. Σημειωτέον, ο Αμπράμοβιτς έχει υποστεί κυρώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, την ΕΕ και τον Καναδά, όχι ωστόσο, και στις ΗΠΑ.

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα του Forensic News, οι επενδύσεις του Αμπράμοβιτς στην Curaleaf ανέρχονται σε 225 εκατομμύρια δολάρια. Ο πρόεδρος της εταιρείας υποστήριξε ότι έχει λάβει χρηματοδοτήσεις και από άλλους, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Ο Ρώσος μεγιστάνας επένδυσε επίσης στην Measure 8, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία ιδρύθηκε από τον Μπόρις Τζόρνταν. Η επένδυση αντιπροσώπευε κάτι λιγότερο από το 30% των συνολικών κεφαλαίων, ωστόσο, δεν έχει ακόμα εκταμιευθεί ολόκληρο το ποσό, ως εκ τούτου δεν έχει δικαίωμα ψήφου στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: