Ο Ραούλ έγινε… θρύλος!

Μια θρυλική καριέρα έφτασε στο τέλος της! Ο Ραούλ κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια κατακτώντας τον 22ο τίτλο της καριέρας του με την Νιου Γιορκ Κόσμος.

Ο 38χρονος επιθετικός ειχε ανακοινώσει στην διοίκηση της Αμερικανικής ομάδας πως το Νοέμβριο όταν και θα ολοκληρωνόταν το πρωτάθλημα στο MLS, θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Έτσι μετά τη νίκη της ομάδας του με 3-2 επι της Οτάβα στον τελικό του NASL και μετά από 16 χρόνια λαμπρής καριέρας στα γήπεδα ο Ραούλ αποχαιρέτησε την ενεργό δράση με έναν τιτλο όπως άλλωστε του άξιζε.

Ο Ραούλ Μπλάνκο Γκονζάλες αφού πέρασε από την τρίτη και τη δεύτερη ομάδα της «Βασίλισσας», κατά σειρά, το 1994 έγινε μέλος της ανδρικής και μέχρι το 2010 κατέγραψε 741 συμμετοχές και 323 γκολ, σε όλες τις διοργανώσεις. Ήταν μάλιστα ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «μερένγκες» μέχρι πρόσφατα, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο έσπασε το ρεκόρ του. Μετά τη Ρεάλ, ο Ραούλ αγωνίστηκε στις Σάλκε (2010-’12), Αλ Σαντ (2012-’14) και Νιου Γιορκ Κόσμος (φέτος).

Ο Ραούλ σταμάτησε το ποδόσφαιρο μετά από 1016 παιχνίδια και 427 γκολ!

Ο Ισπανός θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης, στη συνέντευξη Τύπου λίγο μετά το παιχνίδι με την Ottawa Fury, είπε στους εκπροσώπους του Τύπου:
«Εκτός από τους τίτλους που έχω κατακτήσει στην καριέρα μου, το πιο σημαντικό απ” όλα είναι η αγάπη που έχω πάρει από τον κόσμο και τους οπαδούς, αλλά και από τους αντιπάλους. Αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα. Ξεκίνησα το ποδόσφαιρο σε χωμάτινα γήπεδα και κάθε φορά που έμπαινα στο γήπεδο αισθανόμουν σαν παιδί. Θέλω να συνεχίσω να νιώθω αυτό το πάθος για ποδόσφαιρο και να συμμετέχω, ακόμα κι αν δεν το κάνω επαγγελματικά… Ίσως τον επόμενο μήνα ανακοινώσω τι θα κάνω στη συνέχεια, αλλά πρέπει να το σκεφτώ ακόμα… Θα είναι μια νέα ζωή, ένα νέο πρότζεκτ, κάτι παντελώς καινούριο, ένας νέος δρόμος…».

Action24.gr-Athlitika

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: