Ο Ralph Lauren ξεκίνησε από το τίποτα και δημιούργησε τα πάντα

Ο Ralph Lauren ξεκίνησε από το τίποτα και δημιούργησε τα πάντα

Ο Ralph Lauren γεννήθηκε στις 14 Οκτωβρίου του 1939 και σήμερα γίνεται 82. Το πραγματικό του όνομα είναι Ralph Lifshitz -το άλλαξε στα 16 του- και η πρώτη του κατοικία τοποθετείται στο Bronx της Νέας Υόρκης. Οι γονείς του, Frieda και Frank Lifshitz, ήταν Εβραίοι μετανάστες από το Pinsk της Λευκορωσίας και ο Ralph μεγάλωσε σε μία φτωχή Εβραϊκή κοινότητα του Bronx, όπως συνέβη και με άλλους σχεδιαστές, όπως ο Calvin Klein.

Πολλοί έχουν τον Ralph Lauren στο μυαλό τους ως έναν άνθρωπο που ασχολήθηκε αποκλειστικά με τον τομέα της μόδας και της βιομηχανίας της -Κάτι που δε σε παραξενεύει αν αναλογιστείς πόσες δεκαετίες βρίσκεται στον χώρο-. Δεν ήταν, όμως, πάντα ο επιτυχημένος designer, του οποίου το όνομα έχει γίνει θρύλος σε κάθε του αναφορά.

Ο Ralph Lauren έκανε τα πρώτα του βήματα, όπως όλοι. Άρχισε από τις πιο «low ranking» θέσεις και για ένα διάστημα δούλευε ως sales assistant για τους Brooks Brothers. Έπειτα, δούλεψε για τον κατασκευαστή γραβατών Beau Brummell και μερικά χρόνια μετά και, συγκεκριμένα, το 1967 ίδρυσε την εταιρεία του «The Ralph Lauren Corporation» (σ.σ. Τα κεντρικά γραφεία σήμερα είναι στη Νέα Υόρκη και περιλαμβάνει κάθε είδους ρούχα και αξεσουάρ) εστιάζοντας στη ανδρική μόδα και στις γραβάτες. 

Από τα πρώτα του βήματα, όμως, εκτός από την οξυδέρκεια, το γούστο και τη φαντασία του, είχε και ένα άλλο εφόδιο: την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη της σύζυγου του, Ricky Anne Lauren, με την οποία παντρεύτηκαν το 1964 και απέκτησαν τρία παιδιά, τον Andrew, τον David και τον Dylan.

Ο Ralph Lauren με τη σύζυγό του, Ricky, στο gala των Coty Awards στο New York’s Fashion Institute of Technology (30/9/1977)

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: