Ο Max Verstappen ξεκινάει πρώτος στην πίστα Spa Francorchamps

Στο Βέλγιο, στην πίστα του Spa Francorchamps, όλα καθορίζονται από τη βροχή. Οι οδηγοί όσο καλοί και αν είναι όταν βρέχει αλλάζουν συμπεριφορά. Λογικό είναι αφού οι ταχύτητες δεν είναι μικρές. Όταν πιάνει η βροχή –και πιάνει αρκετά συχνά, αλλάζουν όλα. Λάστιχα, αεροτομές, διάθεση, στρατηγική.

Στο Grand Prix του Βελγίου με συνολικό μήκος 7.004 μέτρα , γίνεται σήμερα ο 12oς γύρος  του παγκόσμιου πρωταθλήματος της F1.

Χθες στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά η βροχή προκάλεσε πολλά προβλήματα με τη διαδικασία να διακόπτεται για αρκετά λεπτά στο Q3 λόγω του ατυχήματος του Norris  και του μεγάλου όγκου νερού που είχε μαζευτεί σε πολλά σημεία της πίστας.

Τελικά, τον καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Max Verstappen. Τις εντυπώσεις ωστόσο κέρδισε ο George Russel ο οποίος έκανε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο με Williams, αφήνοντας τρίτο τον Lewis Hamilton.

Από την 4η  θέση θα ξεκινήσει  ο Daniel Ricciardo και πίσω θα είναι  ο Sebastian Vettel. Την πρώτη δεκάδα έκλεισαν οι Gasly, Perez, Bottas, Ocon και Norris. Ο τελευταίος είχε ένα σφοδρό ατύχημα στη διάσημη στροφή Eau Rouge που έκοψε την ανάσα όλων. Ευτυχώς ο νεαρός Βρετανός βγήκε από το διαλυμένο μονοθέσιο της McLaren χωρίς να πάθει το παραμικρό.

Μέχρι τότε έκανε τους ταχύτερους χρόνους, δείχνοντας ότι μπορεί να πάρει και την pole position. Μάλιστα, ο Vettel διέκοψε την προσπάθειά του και πήγε κατευθείαν στο σημείο προκειμένου να διαπιστώσει αν ο νεαρός είναι καλά στην υγεία του. Η Ferrari απογοήτευσε, με τους Leclerc και Sainz να μην μπορούν καν να μπουν στο Q3 και να περιορίζονται στην 11η και 13η θέση αντίστοιχα.

Οι  Bottas και Stroll «κουβαλούν» ποινή πέντε θέσεων από το προηγούμενο GP.

Αν δεν βρέξει την ώρα του αγώνα τότε στις 19 στροφές θα δούμε καλό αγώνα ενώ στη μεγάλη ευθεία θα δούμε το κοντέρ να ακουμπάει τα  360 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο Max Verstappen ξεκινάει πρώτος στην πίστα Spa Francorchamps gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: