Ο Κρις Κουόμο δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα γέλια του σε συνέντευξη με νεαρή με σύνδρομο Τουρέτ – Τα «γαλλικά» της προς τον παρουσιαστή

Μια influencer του TikTok με σύνδρομο Τουρέτ έλεγε επανειλημμένως στον αμερικανό παρουσιαστή Κρις Κουόμο να «γα…θεί» κατά τη διάρκεια συνέντευξης, με εκείνον να παλεύει να συγκρατήσει τα γέλια του.

Η Μπέιλεν Ντουπρί, η οποία έχει διαγνωστεί με σύνδρομο Τουρέτ και χρησιμοποιεί το TikTok για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, έβρισε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο NewsNation το βράδυ της Τρίτης. Η Ντουπρί μίλησε για τη ζωή της με το σύνδρομο Τουρέτ, υπογραμμίζοντας τις παρανοήσεις και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με την πάθηση.

«Δεν έχω τικ συνέχεια και υπάρχουν πολλά πράγματα που οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν, όπως π.χ. οι άνθρωποι νομίζουν ότι βρίζουν όλοι όσοι έχουν σύνδρομο Τουρέτ, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο στο 10% των ατόμων», είπε στον παρουσιαστή, σύμφωνα με το Sky News.

Η 21χρονη είπε ακόμη ότι δέχεται μηνύματα μίσους, συμπεριλαμβανομένων απειλών προς την οικογένειά της και την ίδια από ανθρώπους που την κατηγορούν ότι προσποιείται.

Σε αυτό το σημείο ο Κουόμο δυσκολεύτηκε να συγκρατήσει τα γέλια του, καθώς όσα έλεγε συνοδεύονταν με βρισιές προς τον παρουσιαστή.

Παρά το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τις αντιδράσεις του, ο Κουόμο την επαίνεσε για τη γενναιότητα και την ειλικρίνειά της.

Το σύνδρομο Τουρέτ είναι ένα σύνδρομο το οποίο ανήκει στις νευροαναπτυξιακές διαταραχές. Βασικό χαρακτηριστικό των ατόμων με αυτή τη διαταραχή είναι η ύπαρξη πολλαπλών τικ. Τα «τικ» κατηγοριοποιούνται σε κινητικά και φωνητικά, μπορεί να είναι ξαφνικές συσπάσεις, ακούσιες μυϊκές κινήσεις ή ήχοι που κάνουν οι άνθρωποι επανειλημμένα, χωρίς να μπορούν να το σταματήσουν. Τα τικ επίσης μπορεί να είναι απλά ή πολύπλοκα. Ο ασθενής συνήθως νιώθει ένα αίσθημα ακατανίκητης ανάγκης ή παρόρμησης που οδηγεί στο τικ, μετά απο το οποίο επέρχεται ένα αίσθημα ανακούφισης.

Παραδείγματα τικ:

  • καθάρισμα του λαιμού, ρούφηγμα της μύτης, κραυγές, πλατάγισμα της γλώσσας,
  • άσχετες λέξεις ή φράσεις, κοπρολαλία (κοινωνικά απαράδεκτες λέξεις), ηχολαλία (επανάληψη ενός ήχου, μιας λέξης ή μιας φράσης που μόλις έχει ακουστεί),
  • πηδήματα, άγγιγμα άλλων προσώπων ή πραγμάτων, στριφογύρισμα γύρω από τον εαυτό,
  • ανοιγοκλείσιμο ματιών, τίναγμα κεφαλιού, ανασήκωμα του ώμου,
  • μορφασμοί προσώπου.

ΕΛΛΑΔΑπαρουσιαστηςσυνεντευξη

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: