Ο καιρός τρελάθηκε: Ανεβαίνει η θερμοκρασία το Σάββατο – Έρχεται νέα μίνι κακοκαιρία από το βράδυ της Κυριακής

Άνοδο αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο όπως επεσήμανε το πρωί της Παρασκευής (1/12) ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η αφρικανική σκόνη ενώ έρχεται νέα κακοκαιρία από Κυριακή βράδυ.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη η σημερινή ημέρα θα κυλήσει με ηλιοφάνεια αλλά και με τοπικές βροχές. Συγκεκριμένα, τα φαινόμενα θα σημειωθούν στο ανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο αλλά και στο βορειοδυτικό άκρο της χώρας, δηλαδή Ήπειρο και βόρεια Ιόνια Νησιά αλλά χωρίς κάτι το αξιόλογο.

Οι νοτιάδες επίσης παραμένουν σε Ιόνιο και Αιγαίου με τοπικά ισχυρές εντάσεις.

Στην Αττική, σύμφωνα με το μετεωρολόγο του Open αναμένεται ηλιοφάνεια και ισχυροί νοτιάδες προς το απόγευμα, κάτι το οποίο θα ανεβάσει τον υδράργυρο στους 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια και πρόσκαιρες νεφώσεις με τον νοτιά να ενισχύεται στα 6 μποφόρ το απόγευμα και την θερμοκρασία σε υψηλές τιμές για την εποχή κοντά στους 20 με 22 βαθμούς.

«Το Σαββατοκύριακο, μια θερμή μάζα από τη βόρεια Αφρική θα επηρεάσει την χώρα με αποτέλεσμα να έχουμε νεφώσεις, αφρικανική σκόνη και αυξημένες θερμοκρασίες» τονίζει ο μετεωρολόγος.

«Από την Κυριακή το βράδυ έρχεται μια κακοκαιρία, επίσης μικρής διάρκειας με μικρή πτώση της θερμοκρασίας και βροχές η οποία θα κρατήσει μόνο δύο ημέρες. Και από την Τετάρτη ο υδράργυρος θα πάρει ξανά την ανηφόρα και θα επιστρέψουν οι νοτιάδες», δήλωσε κλείνοντας ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Αναλυτικά η πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

ΕΛΛΑΔΑανοδος θερμοκρασιαςαφρικανικη σκονηΚαιροςΚλεαρχος Μαρουσακης

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: