Hyundai Kona: Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024

Το νέο Hyundai Kona είναι το  «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα 2024». Οι δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα (13/12/23) στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων ανακήρυξαν με 391 ψήφους το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024.

Το μεγαλύτερο ελληνικό βραβείο αυτοκινήτου κατέκτησε το νέο Hyundai Kona. Ανακηρύχθηκε  “Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα 2024”.  Το Hyundai Kona συγκέντρωσε συνολικά 391 βαθμούς, έναντι 326 του Jeep Avenger και 305 του MG4. Την πρώτη πεντάδα έκλεισαν τα MG ZS και Peugeot 408, με 252 και 249 βαθμούς αντίστοιχα.


Ο Πρόεδρος του «Συλλόγου Δημοσιογράφων για το Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα», Νίκος Λουπάκης παραδίδει το πρώτο βραβείο στον κ. Ανδρέα Χριστοφορίδη, γενικό διευθυντή του Ομίλου Βασιλάκη

Η  τελική εκδήλωση του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού θεσμού -φέτος συμπλήρωσε το 17 έτος- πραγματοποιήθηκε στην πίστα των Μεγάρων. Παρουσία του Προέδρου του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), Γιώργου Βασιλάκη, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των δημοσιογράφων του ειδικού τύπου/μελών του θεσμού. Το παρών έδωσαν στελέχη εταιρειών της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου, επιλεγμένοι εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών, καθώς και δημοσιογράφοι του αυτοκινήτου και της μοτοσυκλέτας.

Η τελική κατάταξη έχει ως εξής:

 1. Hyundai Kona: 391 βαθμοί
 2. Jeep Avenger: 326 βαθμοί
 3. MG4: 305 βαθμοί
 4. MG ZS: 252 βαθμοί
 5. Peugeot 408: 249 βαθμοί
 6. Renault Austral: 222 βαθμοί
 7. Kia Niro: 212 βαθμοί
 8. Nissan X-Trail: 207 βαθμοί
 9. Citroen C4 X: 200 βαθμοί
 10. Honda Civic e:HEV: 184 βαθμοί
 11. Dacia Spring: 152 βαθμοί

Τα μέλη του Συλλόγου “Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα” είναι 27 έμπειροι δημοσιογράφοι του ελληνικού ειδικού Τύπου. Κάθε δημοσιογράφος είχε στη διάθεσή του 100 βαθμούς για να απονείμει στα υποψήφια μοντέλα — που φέτος λόγω ισοψηφίας ήταν 11 — δίνοντας ως μέγιστη βαθμολογία το 20 και ως ελάχιστη το 5. Η τελική βαθμολογία για την ανάδειξη του νικητή διαμορφώθηκε σταδιακά, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, καθώς οι ψήφοι των 27 μελών ανακοινώνονταν μία προς μία, με αλφαβητική σειρά.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο κ. Γιώργος Βασιλάκης, που επεσήμανε μεταξύ άλλων την ανάγκη ανανέωσης του στόλου των αυτοκινήτων στην Ελλάδα, και ο Νίκος Τσάδαρης, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΠΑΣΥΔΑΜ).

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του «Συλλόγου Δημοσιογράφων για το Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα», Νίκος Λουπάκης, υπογράμμισε στη σύντομη ομιλία του το σημαντικό ρόλο του ανεξάρτητου θεσμού που έρχεται να ενισχύσει με τον τρόπο του την αγορά αυτοκινήτου, επιλέγοντας κάθε χρόνο μία πρόταση που ταιριάζει καλύτερα στα μέτρα του Έλληνα καταναλωτή.


Δημήτρης Διατσίδης

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκε ο Τάσος Μαρκουίζος “Ιαβέρης” για τη συνολική προσφορά του στον χώρο της αυτοκίνησης και της οδικής ασφάλειας. Βραβείο απονεμήθηκε και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Διατσίδη για τα 40 χρόνια προσφοράς στον Ειδικό Τύπο. Ο Δημήτρης Διατσίδης ήταν επίσης ο παρουσιαστής της πολύ όμορφης εκδήλωσης, την οποία διοργάνωσε η Automotive Promotion.

Το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» ευχαριστεί για άλλη μια φορά ιδιαιτέρως τον κ. Χρήστο Αναστασιάδη για την ευγενική, όπως πάντα, παραχώρηση του χώρου του Αυτοκινητοδρομίου Μεγάρων, τόσο για την οδήγηση των 11 υποψηφίων μοντέλων από τα μέλη του θεσμού την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, όσο και για την τελετή απονομής. Την εκδήλωση υποστήριξαν τα ελαστικά «Continental»  και η οινοποιία «La tour Melas».

Πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προηγήθηκε αγώνας δεξιοτεχνίας στην πίστα. Εταιρικά στελέχη και δημοσιογράφοι αναμετρήθηκαν με το χρονόμετρο, με γνώμονα την σταθερή οδήγηση και όχι την υψηλότερη ταχύτητα, καθώς έπρεπε να πραγματοποιήσουν δύο συνεχόμενους γύρους επιτυγχάνοντας ει δυνατόν τον ίδιο χρόνο. Νικητές αναδείχτηκαν οι Αργύρης Τούντας (μεταξύ των προσκεκλημένων στελεχών των εταιριών αυτοκινήτου) και Κώστας Μποϊδάνης (μεταξύ των προσκεκλημένων δημοσιογράφων).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του ΠΑΣΥΔΑΜ. Την επόμενη εβδομάδα, στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου (atx.gr) θα αναρτηθούν κείμενα με το σκεπτικό με το οποίο ψήφισε κάθε μέλος του θεσμού, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα είναι διαθέσιμο το ετήσιο έντυπο του “Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ελλάδα”, σε ψηφιακή μορφή.

Per Hal

Hyundai Kona: Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024 gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: