Ο. Γεροβασίλη: Ψευδή όσα λέγονται ότι δεν ζητήθηκε βοήθεια από τη Frontex

Απέρριψε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη τους ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα καθυστέρησε να ζητήσει βοήθεια από τη Frontex για τη διαχείριση του προσφυγικού, ενώ χαρακτήρισε ανύπαρκτο το θέμα εξόδου της χώρας από τη συνθήκη Σένγκεν.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι είναι ψευδή αυτά που διαρρέονται ότι δεν ζητήθηκε η βοήθεια. «Η Ελλάδα έχει ζητήσει τη βοήθεια της Frontex με επίσημα αιτήματα και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Από όσα ζητήθηκαν η Frontex ανταποκρίθηκε περίπου στο 1/10», υποστήριξε.
Πάντως, παραδέχθηκε ότι έχει καθυστερήσει η δημιουργία των hot spots, αλλά πρόσθεσε ότι έχουν εντατικοποιηθεί οι ενέργειες ώστε η χώρα να είναι συνεπής στη συγκεκριμένη υποχρέωση ως τα τέλη του χρόνου.
Εξάλλου, η κ. Γεροβασίλη απέκλεισε κατηγορηματικό ενδεχόμενο εξόδου από τη Συνθήκη Σένγκεν, λέγοντας πως σχετικά σενάρια είναι ενάντια στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
«Τέτοιες διαθέσεις είναι πλήγμα στην καρδιά της Ε.Ε.», σημείωσε και μίλησε για ορισμένες φωνές που ενδεχομένως δεν θέλουν την ενότητα της Ε.Ε..
«Τα ανακοινωθέντα λένε ότι η Ελλάδα ανταποκρίνεται επαρκώς στις υποχρεώσεις της. Τέθηκαν κάποια θέματα επιτάχυνσης», πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: