Ο έρωτας…ύψος δεν κοιτά! Δείτε τα διάσημα ζευγάρια με μεγάλη διαφορά ύψους (ΦΩΤΟΣ)

Δεν είναι λίγες οι φορές που είμαστε βόλτα και βλέπουμε ένα ζευγαράκι να κρατιέται χέρι – χέρι και να κάνει τον περίπατό του μέσα στην γλύκα και την ανεμελιά του έρωτα, και ο άντρας να είναι πιο κοντός από την γυναίκα! Βέβαια, πιο σύνηθες είναι το φαινόμενο της ανδρικής υπεροχής στο ύψος μέσα σε ένα ζευγάρι, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και γυναίκες που περνούν τους άντρες τους στο ύψος.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες που διεξήχθησαν, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες θέλουν οι άντρες να είναι πιο ψηλοί από αυτές για δύο λόγους: πρώτον γιατί κατ’ αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η θηλυκότητά τους, και μπορούν να φορέσουν άνετα τακούνι, και δεύτερον γιατί αισθάνονται ένα αίσθημα προστασίας και θαλπωρής στην αγκαλιά του συντρόφου τους. Από την άλλη πλευρά, οι άντρες δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται τόσο πολύ για το ύψος της συντρόφου τους, αρκεί να μην επηρεάζει τη σωματική τους οικειότητα.

Εμείς ωστόσο πιστεύετε ότι θα αρκεστούμε μόνο στις απόψεις μιας έρευνας; Πέρα από τα αποτελέσματα που μας παρουσιάζουν, υπάρχει αναμφίβολα και άλλος παράγοντας που απωθεί κάποιον από το να κάνει σχέση με διαφορά ύψους! Και αναρωτιόμαστε, γιατί να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Ο έρωτας όλοι γνωρίζουμε πως είναι τυφλός, και μάτια δεν έχει, ούτε συγκεκριμένους στόχους όταν ρίχνει τα βέλη του. Έτσι, είναι πολύ φυσικό μια γυναίκα να ερωτευτεί έναν άντρα, τον οποίο και περνά στο ύψος, χωρίς να φορέσει καν τακούνι! Και είναι τώρα αυτός λόγος για να καταπνίξεις τα συναισθήματά σου για κάποιον που σου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον, εξαιτίας της διαφοράς μερικών εκατοστών; Αυτό πραγματικά πάντα με έκανε να αναρωτηθώ για ποιο λόγο γίνεται κυρίως. Και νομίζω πως ο επικρατέστερος λόγος που φέρει ευθύνη για αυτή την στάση των γυναικών, είναι εν μέρει η ανησυχία τους για το τι θα πει ο περίγυρος, και δευτερευόντως η στάση του ίδιου του άντρα απέναντι σε κάποια θέματα.

Τι μας ενδιαφέρει όμως εμάς τι θα πουν οι γύρω μας, όταν εμείς βλέπουμε στα μάτια του ανθρώπου μας να καθρεπτίζεται η ψυχή και οι επιθυμίες μας; Γιατί να ζούμε με τον φόβο του τι θα πει κάποιος και τι σχόλια θα κάνει σε περίπτωση που μας δει να είμαστε έξω για βόλτα; Ο έρωτας άλλωστε δεν περιορίζεται σε ορισμένες διαστάσεις και αναλογίες, ούτε έχει «πρέπει»! Ακόμη και αν ένα ζευγάρι έχει αρκετή διαφορά ύψους μεταξύ του, αυτό δεν θα τους εμποδίσει σε καμία περίπτωση να ζήσουν τον έρωτά τους και να κυνηγήσουν μαζί τα όνειρά τους. Γιατί όταν υπάρχει η αληθινή αγάπη, ο ένας θα σκύψει να φιλήσει τον άλλον, είτε είναι ο άντρας ψηλότερος, είτε η γυναίκα. Σκεφτείτε πόσες φορές είδατε στον δρόμο ένα ζευγάρι, όπου ο άντρας περνούσε την γυναίκα κατά πολύ στο ύψος και αμέσως σκεφτήκατε, πως αυτή η κοντή καπάρωσε τέτοιον άντρα; Ή για να αντιστρέψω τους ρόλους, πόσες φορές είδατε μια κοπέλα να περνάει το αγόρι της στο ύψος, και να είπατε από μέσα σας ή ακόμη και δυνατά, πως κυκλοφορεί τέτοια γκόμενα αυτό το goblin; Έχω όμως να σας πω, ότι τα ακριβά αρώματα μπαίνουν στα μικρά τα μπουκαλάκια, και αυτό που μπορεί να βρήκε εκείνη και εκείνος σε ένα πιο κοντό άτομο, μπορεί να μην το έβρισκαν ποτέ σε κάποιον/α στα κυβικά τους, ίσως και ψηλότερο. Γι’ αυτό προτού προβείτε σε οποιοδήποτε σχόλιο, αναρωτηθείτε πρώτα και αναλογιστείτε τις προκείμενες της κατάστασης.

Από την άλλη βέβαια, δεν μπορώ να καταλάβω την ανασφάλεια ορισμένων ανδρών, όταν το κορίτσι τους τους προσπερνά στο ύψος κάθε φορά που φοράει τακούνια. Και ναι, καλά σκέφτεστε. Σκέφτονται τι θα πει ο κόσμος. Αυτή η νοοτροπία όμως έχει χαλάσει έρωτες και έρωτες και εξακολουθεί να ερειπώνει τις επιθυμίες και τα όνειρα πολλών ανθρώπων. Αντί όμως καλοί μου φίλοι να βγαίνετε στον δρόμο με τι σκέψη, τι θα πει κάποιος που θα σε δει να κυκλοφορείς με μια κοπέλα πιο ψηλή από εσένα, εσύ θα πρέπει να είσαι περήφανος που έχεις στο πλευρό σου μια γυναικάρα, η οποία έχει μάτια αποκλειστικά και μόνο για σένα. Και άσε τους άλλους να σχολιάζουν. Εφόσον δεν πρόκειται ποτέ να έχουν στο πλευρό τους κάτι αξιόλογο σαν και εσένα, άφησέ τους να θαυμάζουν και να σχολιάζουν, αφού δεν είναι σε θέση να κάνουν κάτι περαιτέρω. Δεν υπάρχει λόγος να είσαι αρνητικά διατεθειμένος απέναντι σε ένα τέτοιο ζήτημα, γιατί η δική σου ανασφάλεια, θα δημιουργήσει ανασφάλειες και προβληματισμούς και στην απέναντι πλευρά. Και τότε θα είναι δύσκολο έως και αδύνατο να ευδοκιμήσει μια τέτοια σχέση.

Και θα πρέπει να βγάλουμε από το μυαλό μας την πουριτανή και «παλαιολιθική» άποψη ότι ο άντρας πρέπει να περνάει την γυναίκα στο ύψος. Ο καθένας πια στις μέρες μας είναι κύριος του εαυτού του, και δεν επιβάλλεται σε κανέναν. Μόνο σε κάτι πατριαρχικές μεσαιωνικές κοινωνίες, που οι άντρες ήθελαν να έχουν το πάνω χέρι στο σπίτι, και τις γυναίκες υποχείρια των επιθυμιών και των παραξενιών τους, επικράτησαν τέτοιες ανώριμες και χαζές αντιλήψεις. Και γιατί; Για να σηκώνουν πιο εύκολα το χέρι και να χτυπούν ένα πλάσμα πιο αδύναμο από αυτούς, με σκοπό να ενισχυθεί ο ανδρισμός και ο εγωισμός τους. Πέρασαν όμως αυτές οι εποχές και όλοι πλέον είμαστε ίσοι μεταξύ μας, με ίδιες ανάγκες και επιθυμίες, ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις. Και θα πω για μια ακόμη φορά πως ο έρωτας δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένες διαστάσεις! Όταν είναι να χτυπήσει, κοιτάει τις καρδιές που θα λαβώσει με τα βέλη του, και όχι τα σώματα που τις φιλοξενούν. Απαλλαχτείτε λοιπόν από τυχόν προβληματισμούς και ανησυχίες και ζήστε τον έρωτα με το ταίρι σας στο έπακρο, απομυζήστε τις όμορφες στιγμές που περνάτε μαζί, φωνάξτε δυνατά σ’ αγαπώ και γράψτε λίγο τους γύρω σας για το τι άποψη θα διαμορφώσουν επί τούτου. Ένα ζευγάρι αποτελείται από δύο μόνο άτομα, και όχι από μια κοινωνία. Οπότε αρκεί να τα πηγαίνουν αυτοί οι δύο καλά για να «δέσει» το γλυκό. Αγαπήστε και αγαπηθείτε και όλα τα άλλα έρχονται και παρέρχονται…

Και για να ενισχύσω τις θέσεις μου επί του θέματος σας παραθέτω μερικά διάσημα ζευγάρια που η διαφορά ύψους δεν τους εμπόδισε από το να ζήσουν τον έρωτά τους!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ:

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: