Ο δήμος Πειραιά τίμησε τους δικούς του Ολυμπιονίκες


Το χρυσό μετάλλιο της πόλης απένειμε το απόγευμα της Τετάρτης σε ειδική τιμητική συνεδρίαση, το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά στους Ολυμπιονίκες του Ρίο, οι οποίοι έχουν σχέση με την πόλη του Πειραιά.

Ο λόγος για τους Λευτέρη Πετρούνια, Σπύρο Γιαννιώτη, Παναγιώτη Μάντη καθώς και στον ομοσπονδιακό προπονητή κολύμβησης, προπονητή του Σπύρου Γιαννιώτη και δημοτικό σύμβουλο Νίκο Γέμελο.

Τα χρυσά μετάλλια της πόλης απένειμαν στους Ολυμπιονίκες: ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στον Λευτέρη Πετρούνια (χρυσό μετάλλιο στους κρίκους) και στον δημοτικό σύμβουλο και ομοσπονδιακό προπονητή κολύμβησης Νίκο Γέμελο, ο προεδρεύων του δημοτικού συμβουλίου και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης στον Σπύρο Γιαννιώτη (αργυρό μετάλλιο στα 10.000 μ. κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης), η πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Σταυρούλα Αντωνάκου στον Παναγιώτη Μάντη (χάλκινο μετάλλιο ιστιοπλοΐας).


Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην ομιλία του τόνισε πως η σημερινή εκδήλωση αφιερώνεται στους ανθρώπους αυτούς που για πολλά χρόνια, έδωσαν τη ζωή τους και στερήθηκαν πράγματα, που θυσιάστηκαν, δούλεψαν, κουράστηκαν σωματικά και ψυχολογικά.

«Για μένα είναι εξίσου σημαντικό που είναι και καλοί άνθρωποι, πέρα από σπουδαίοι αθλητές. Όλη η Ελλάδα είδε την ποιότητά σας και το επίπεδό σας. Νομίζω είναι διπλό αυτό το μήνυμα. Είναι σημαντικό να είσαι πολύ καλός αθλητής, να κερδίζεις και να κατακτάς μετάλλια, όμως είναι εξίσου σημαντικό να είσαι αξιοπρεπής και σοβαρός άνθρωπος», είπε χαρακτηριστικά.

Ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Αγγελόπουλος διάβασε τον χαιρετισμό του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά Γιώργου Δαβάκη, ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα των επιτυχιών των αθλητών οι οποίοι σε δύσκολες εποχές κράτησαν ψηλά την σημαία της Ελλάδας. «Σηκώσατε στην κορυφή του κόσμου το λάβαρο της ελπίδας και κάνατε περήφανο τον Πειραιά με τις επιδόσεις και τις ανεπανάληπτες επιτυχίες σας».

«Ως Πειραιώτες αισθανόμαστε υπερηφάνεια για σας και ως Έλληνες ανυπέρβλητο θαυμασμό. Η λάμψη από τα μετάλλιά σας φωτίζει τη θλιβερή καθημερινότητα που βιώνει ο λαός μας αλλά αποτελεί και φάρο που δείχνει το δρόμο για την επιτυχία. Το δρόμο της δουλειάς, της αυτοθυσίας, της πίστης και του οράματος», ανέφερε χαρακτηριστικά στην επιστολή.


Ο Λευτέρης Πετρούνιας αμέσως μετά τη βράβευσή του αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την τιμητική βράβευση, δήλωσε Πειραιώτης κατά το ήμισυ, αφού όπως εξήγησε οι γονείς του γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και δούλεψαν στον Πειραιά μέχρι το 1990.

Αν και όπως δήλωσε οι επισκέψεις του στον Πειραιά πλέον δεν είναι συχνές, επειδή όμως γνωρίζει καλά την πόλη του Πειραιά, αισθάνεται μέρος αυτής. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης έκλεισε με μια ευχή, να βρίσκονται όλοι πάντα στο πλευρό των αθλητών, των μεταλλιούχων και των μη μεταλλιούχων.

Το δεύτερο τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος ευχαρίστησε τον δήμο Πειραιά και αρκέστηκε να τονίσει στον λόγο του πως «ο Πειραιάς έχει αθλητές και θα έχει αθλητές, ενώ δήλωσε συγκεκριμένα ότι ως «παλιότεροι» θα συνεχίσουν να στηρίζουν όλες τις προσπάθειες όλων των αθλητών σε όλη την χώρα.

Ο Παναγιώτης Μάντης αν και δεν είναι δημότης Πειραιά, όπως εξήγησε στον ευχαριστήριο λόγο του, ωστόσο είπε χαρακτηριστικά ότι έχει «φάει» όλη του τη ζωή στον Πειραιά, καθώς μετρά 25 χρόνια στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην σπουδαία δουλειά που γίνεται στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο που πλέον αποτελεί το κέντρο της Ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα, ενώ τόνισε πως μεγάλο μέρος του μεταλλίου ανήκει στον Πειραιά.


Ο διεθνής προπονητής και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Νίκος Γέμελος, με τη σειρά του τόνισε για τον Πειραιά ότι «πάντα είχε και πάντα θα βγάζει μεγάλους αθλητές». Αυτός είναι και ο λόγος όπως εξήγησε που «ως δημοτική αρχή μας δίνει ένα μεγαλύτερο άγχος ώστε να ετοιμάσουμε κάποια πράγματα που έχουμε βάλει στόχο, να έχει δηλαδή ο Πειραιάς τα δικά του αθλητικά σπίτια, όπως κολυμβητήριο, στίβο, γήπεδα ποδοσφαίρου».

Η ειδική αυτή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ολοκληρώθηκε με τον προεδρεύοντα και πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη, να επισημαίνει πως θα βρίσκεται πάντα δίπλα στον Πειραιά. « Για μένα που έχω μεγαλώσει κι εργάζομαι στον Πειραιά, εννοείται και για τον σύλλογό μας, έχει πολύ μεγάλη σημασία παιδιά από τον Πειραιά και παιδιά που αγωνίζονται σε συλλόγους του Πειραιά, να μπορούν να διακρίνονται. Αποτελούν παράδειγμα για τα υπόλοιπα παιδιά στον Πειραιά. Έχει ξεχωριστή σημασία για μας να συμβαίνει αυτό και δίνουμε τεράστια βαρύτητα», είπε χαρακτηριστικά.

Στην τελετή παρέστησαν: οι βουλευτές Ελένη Σταματάκη, Γεωργία Γεννιά, Κώστας Κατσαφάδος, Νίκος Κούζιλος, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες «ΡΙΟ 2016» Ισίδωρος Κούβελος.

Επίσης το παρών έδωσαν ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Οδυσσέας Καμπόλης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Θεόδωρο Δρίτσα, ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. κ. Μιχάλης Κουντούρης και άλλοι.

Πηγή:Zougla.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: