Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας, χωρίς αυγά, απ’ αυτά που δεν σταματάς ποτέ στο ένα! Τραγανά και μυρωδάτα, ό,τι πρέπει για καφέ ή τσάι αλλά και για τα παιδιά


Υλικά

  • 250 γρ μαργαρίνη
  • 1 φλ τσαγ. σπορέλαιο
  • 1 φλ. ελληνικού καφέ ρετσίνα ή κρασί λευκό
  • 1½ φλ. τσαγ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • περίπου1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο σηκώσει)


Για την επικάλυψη

Κρυσταλλική ζάχαρη με κανέλα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τα νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας με λάδι, ρίχνοντας  στο μίξερ τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη και το σπορέλαιο και τ’ ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί και την κανέλα.

Χτυπάμε καλά να ενωθούν τα υλικά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Ρίχνουμε το μισό αλεύρι, ζυμώνουμε και λίγο λίγο προσθέτουμε το υπόλοιπο μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.

Δεν ζυμώνουμε πολλή ώρα τη ζύμη γιατί θα σκληρύνουν τα κουλουράκια.

Πλάθουμε σε διάφορα σχήματα και στρώνω σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα . Τα ψήνουμε στους 180οC σε αέρα για 25΄-30΄.

Συνταγή Αναστασία Τ. για το idiva.gr


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: