Νίκος Βούτσης: Δεν αισθάνομαι ίχνος ενοχής

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στις μετατάξεις συγγενών και φιλικών προσώπων στο κοινοβούλιο, δήλωσε ότι «δεν αισθάνομαι ούτε ίχνος ενοχής και ευθύνης, είτε προσωπικά είτε με τη θεσμική μου ευθύνη είτε ως πλειοψηφία, ότι πρέπει να είμαστε απολογούμενοι για τον ισχυρισμό ότι γίναμε ίδιοι και κρατήσαμε το ίδιο καθεστώς το οποίο υπήρχε στη Βουλή, ως προς το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων». 

Ο ίδιος, μιλώντας στη Βουλή, σημείωσε ότι, όσο και αν συνεχιστεί «η ανθρωποφαγική τακτική», δεν πρόκειται να απαντήσει διαρρέοντας λίστες ονομάτων εργαζομένων στη Βουλή, καθώς η απάντηση είναι «το αποτύπωμα που αφήνουν οι θεσμικές ρυθμίσεις που πέρασαν στο Κανονισμό και εφαρμόζονται».

Σύμφωνα με τον κ. Βούτση, «έγινε μια εξαιρετικά σημαντική προσπάθεια επί τέσσερα χρόνια να αλλάξει ουσιαστικά, με τομές μεταρρυθμιστικές διοικητικού χαρακτήρα, ένα καθεστώς στη Βουλή που, εκ των πραγμάτων, είχε ένα χαρακτήρα απολύτως αμφιλεγόμενο, μεταβατικό, αυθαίρετο. Δεν υπεισέρχομαι σε πολιτική αντιπαράθεση. Δεν υπάρχει συμψηφισμός. Το ζήτημα είναι ότι μπορέσαμε εμείς, αυτά τα χρόνια, με συναίνεση, να κάνουμε τις τομές».

“Δεν πρόκειται να δώσουμε λίστες”

Ο κ. Βούτσης τόνισε πως «ό,τι και αν γίνει, δεν πρόκειται να δώσουμε λίστες. Για να καταλάβει ο καθένας ποιοι αποσπασμένοι, από που και από πότε, είναι στη διαδικασία της κινητικότητας. Εγώ σέβομαι τον εαυτό μου, τη δημοκρατία, και κυρίως τους ανθρώπους και τις οικογένειες τους».

«Όλος αυτός ο θόρυβος» ξεκίνησε «από μια γνωστή πολιτική και επικοινωνιακή αντίληψη» και «υπήρξε προσπάθεια να χαρτογραφηθούν δύο, τρεις, πέντε, εφτά περιπτώσεις, οι οποίες προφανώς και δεν είναι δυνατό να έχουν απαγορευτικό στο να αξιοποιήσουν τη διαδικασία της κινητικότητας, επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι μάλιστα, μερικοί εξ αυτών, είναι αποσπασμένοι από το 2007 και αρκετοί μετά το 2015».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: