Νίκος Τζονιχάκης: “Έφυγε” ο γιος του «Μπάμπη του Φλου»

Την τελευταία του πνοή άφησε στις 26 Φεβρουαρίου και σε ηλικία 75 ετών ο Νίκος Τζονιχάκης, ιστορικό πρόσωπο του ελληνικού ροκ, τραγουδιστής, ποιητής και ένα διάστημα συνοδοιπόρος του Παύλου Σιδηρόπουλου.

Ο Νίκος Τζονιχάκης τα τελευταία 3 χρόνια, είχε φύγει από την Αθήνα (Κυψέλη) για να απομονωθεί στους Καθενούς Ευβοίας, ένα μικρό χωριό στους πρόποδες του όρους Δίρφη.

Τη μοιραία βραδιά, ο καιρός ήταν άσχημος, έριχνε πολύ χιόνι. Ο Τζονιχάκης έφυγε από το καφενείο του χωριού και σε μικρή απόσταση έχασε την ισορροπία του και έπεσε στον δρόμο, μέσα στο χιόνι.  Οι συγχωριανοί του τον βρήκαν την επόμενη μέρα και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Ήταν όμως αργά. 

Ποιος ήταν ο Νίκος Τζονιχάκης
Ο πατέρας του ήταν ο «Μπάμπης ο Φλου», ο οποίος αποτέλεσε έμπνευση για τον Παύλο Σιδηρόπουλο να γράψει το διάσημο τραγούδι του.

Ο Τζονιχάκης ήταν υδραυλικός, ένα επάγγελμα που έλεγε ότι ασκούσε επειδή το ήθελε. Το 1980 ίδρυσε τον Οργανισμό Ενωμένων Υδραυλικών Ελλάδας. Αν και δεν είχε σπουδάσει υπήρξε ποιητής, ενώ ο φίλος του ο Σιδηρόπουλος μελοποίησε ένα ποίημά του.

Το «Τζονιχάκειον άσμα» το οποίο περιλαμβάνεται στο δίσκο «Εν Λευκώ».

 

Η κηδεία του έγινε πριν λίγες μέρες, στο χωριουδάκι του, στους Καθενούς. Αναπαύεται τώρα στον ίδιο τάφο με την μητέρα του.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: