Νέος γύρος διαπραγματεύσεων πριν αποχωρήσει το κουαρτέτο με όλα τα κaυτά μέτωπα ανοιχτά

Κι ενω όλα τα καυτά μέτωπα στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με το κουαρτέτο παραμένουν ανοιχτά μετά και την δεύτερη μέρα, η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως κέρδισε λίγο χρόνο στις συζητήσεις για τα προαπαιτούμενα καθώς η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ επισκίασε προσωρινά τις διαφορές.

Ακόμα και η καταληκτική συνάντηση των κ.κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη με τους απεσταλμένους των θεσμών σήμερα, η οποία αναμενόταν πολύωρη,θα κρατήσει μόλις 2-2,5 ώρες. Μάλιστα θα ξεκινήσει στη 1 το μεσημέρι αντί στις 9 το πρωί, επειδή οι υπουργοί θα παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις και στην ομιλία του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα, ενώ στις 15.30 θα τελειώσει για να προλάβουν οι επικεφαλής και τα κλιμάκια των ελεγκτών τις πτήσεις με τις οποίες θα αναχωρήσουν για τις χώρες τους.

Συνολικά πάντως δεν έχει κλείσει κανένα καυτό ζήτημα που αφορά μισθούς, κόκκινα δάνεια, ΦΠΑ και συντάξεις μεταξύ των δύο πλευρών ενώ οι εκπρόσωποι των θεσμών πριν φύγουν θα αφήσουν στην Αθήνα μία λίστα με τα νέα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να υλοποιηθούν ως τα μέσα Νοεμβρίου. Στην περίπτωση που υλοποιηθούν θα γράψουν τότε μία θετική έκθεση που θα ανοίγει το δρόμο για την καταβολή των επόμενων δόσεων -ενώ εκκρεμούν ακόμη και τα 2 δισ. που ήταν να δοθούν τις προηγούμενες μέρες στη χώρα μας.

Τα μέτωπα πάντως που παραμένουν ανοιχτά είναι: Η διαφωνία για τα κόκκινα δάνεια, τα δημοσιονομικά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση και για τα οποία οι δανειστές τηρούν στάση αναμονής για την αποτελεσματικότητα τους, το καυτό μέτωπο του ασφαλιστικού με τις συντάξεις, οι αλλαγές στο δημόσιο, το κομμάτι της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών και το ζήτημα της ενέργειας.

Action24.gr-Politiki

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: