Νέο τουρκικό παραλήρημα: «Σε 24 ώρες μπορούμε να καταλάβουμε τα ελληνικά νησιά», λέει πρώην βουλευτής

Απίστευτα προκλητικός o πρώην βουλευτής του φιλοκεμαλικού Ρεμπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και απόστρατος αξιωματικός Ντουρσούν Τσιτσέκ, δήλωσε στο  CNN Turk: «Η Ελλάδα αναπτύχθηκε πάνω στα τουρκικά εδάφη, ως ένα κράτος-όργανο που συνεχώς χρησιμοποιούσαν οι ιμπεριαλιστές»

«Σε 24 ώρες τα νησιά μπορούν να περάσουν στον έλεγχο της Τουρκίας» δήλωσε προκλητικά o πρώην βουλευτής του φιλοκεμαλικού Ρεμπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και απόστρατος αξιωματικός Ντουρσούν Τσιτσέκ, εννοώντας στρατιωτική κατάληψή τους.

Μιλώντας στο CNN Turk για τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, όπως διαμορφώνονται μετά και την πρόσφατη υπογραφή της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας, ο Τσιτέκ μίλησε ευθέως για τον «ρόλο» του αποβατικού στόλου που διατηρεί η Άγκυρα στη βάση της Φώκαιας στην περιοχή της Σμύρνης.

«Ως πεζοναύτης υπηρέτησα 31 χρόνια, με τα περισσότερα εξ αυτών στην Φώκαια Η βασική αποστολή του αποβατικού στόλου της μονάδας εκεί, είναι αν η Ελλάδα κάνει στο Αιγαίο ένα νέο λάθος να την κάνει να πληρώσει πολλαπλάσιο τίμημα, για αυτό στήθηκε η μονάδα. Και είναι μια στρατηγική μονάδα που παρακολουθεί την Ελλάδα» δήλωσε με νόημα, τονίζοντας στη συνέχεια:

«Σε 24 ώρες και όπως να έχει σε 48 ώρες, τα νησιά για τα οποία συζητάμε θα περάσουν στον έλεγχο της Τουρκίας».


Ο ίδιος κατηγόρησε τη χώρα μας πως «χρησιμοποιείται από ιμπεριαλιστές», εννοώντας ΗΠΑ και Γαλλία, και πως: «αναπτύχθηκε πάνω σε τουρκικά εδάφη». Δήλωσε συγκεκριμένα : «Η Ελλάδα στην ιστορία συνεχώς αναπτύχθηκε πάνω στα τουρκικά εδάφη, ως ένα κράτος-όργανο που συνεχώς χρησιμοποιούσαν οι ιμπεριαλιστές».

Οι δηλώσεις του Τσιτέκ, παρουσία και άλλων Τούρκων αναλυτών που κινήθηκαν στο ίδιο πνεύμα, δεν έγιναν σε κάποιο περιθωριακό γραφικό τηλεοπτικό σταθμό, αλλά στο CNN Turk που συστηματικά προβάλλει προκλητικούς και επικίνδυνους ισχυρισμούς απόστρατων αξιωματικών και πανεπιστημιακών, επιδιώκοντας μεγάλα νούμερα τηλεθέασης.

Να σημειωθεί πως ο Ντουρσούν Τσιτσέκ, είναι πρώην βουλευτής και στέλεχος του φιλοκεμαλικού αντιπολιτευόμενου CHP, που στα ελληνοτουρκικά έχει πολύ πιο ακραία γραμμή από την κυβέρνηση Ερντογάν, που σε πολλά θέματα «σέρνεται» από πίσω του.

Το 2015 ο Τσετίν είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη πολλών χρόνων για εμπλοκή του στα σχέδια «Εργκένεκον» και «Βαριοπούλα» αλλά στη συνέχεια απαλλάχθηκε.

Η υπόθεση «Εργκένεκον» ήταν ονομασία που είχε αποδοθεί σε υποτιθέμενη μυστική, κοσμική και υπερεθνικιστική οργάνωση, που διατηρούσε δεσμούς με στρατιωτικές δυνάμεις και δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας και τα μέλη της κατηγορήθηκαν για τρομοκρατία. Ως «Βαριοπούλα» ονομάστηκε το υποτιθέμενο σχέδιο πραξικοπήματος στην Τουρκία οι απαρχές του οποίου χρονολογούνται το 2003 και το οποίο θα εκτυλίσσονταν ως απάντηση του στρατιωτικού κατεστημένου έναντι του ισλαμικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογάν το οποίο ήρθε στην εξουσία.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: