Νεκρό βρέφος στο Παίδων: Θα εξεταστούν και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας

Φως στην υπόθεση του θανάτου του 11 μηνών βρέφους επιχειρούν να ρίξουν οι αξιωματικοί του Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Η ανακοίνωση του Παίδων

Ανακοίνωση για τις συνθήκες θανάτου βρέφους 11 μηνών από την Συρία, εξέδωσε το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Όπως υπογραμμίζεται, «διεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ βρέφος θήλυ ηλικίας 11 μηνών, άσφυγμο και απνοϊκό. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν. Ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και εκλήθη ιατροδικαστής».

Είχε σημάδια σeξουαλικής κακοποίησης

Όπως γνωστοποιήθηκε, ο ιατροδικαστής που εξέτασε το άψυχο σώμα του μικρού κοριτσιού, διαπίστωσε σημάδια σeξουαλικής κακοποίησης στο κορμάκι του.

Το γεγονός όμως ότι το βρέφος έπασχε από εγκεφαλίτιδα φέρνει στο προσκήνιο νέα δεδομένα στην υπόθεση, καθώς αυτό πιθανώς να δικαιολογεί τις αλλοιώσεις που εντοπίστηκαν στο σώμα του.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Alpha, γιατρός του Παίδων κατέθεσε στην Αστυνομία ότι ναι μεν είδε ίχνη σeξουαλικής κακοποίησης αλλά περιέγραψε επίσης πως η ασθένεια αυτή από την οποία έπασχε το βρέφος, η μικροκεφαλία, προκαλεί αλλοιώσεις στο σώμα των ασθενών.

Οι οριστικές απαντήσεις αναμένεται να δοθούν μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής, αλλά και των ιστολογικών εξετάσεων.

Θα εξεταστούν και τα άλλα παιδιά της οικογένειας

Από ιατροδικαστή αναμένεται να εξεταστούν και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας των Σύρων, ένα κοριτσάκι 11 μήνων που ήταν δίδυμο με το βρέφος που κατέληξε, και ένα αγοράκι 2,5 ετών.

Προσήχθησαν οι γονείς του βρέφους

Σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει ότι στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής προσήχθησαν οι γονείς του βρέφους, υπήκοοι Συρίας, που διαμένουν σε μισθωμένο από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου. Μαζί με τους γονείς προσήχθη και άλλο ένα ζευγάρι ομοεθνών τους, το οποίο φιλοξενείτο στο ίδιο διαμέρισμα.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: