Qatar Gate – Le Soir: Ο Παντσέρι έγραψε την ομιλία του Καταριανού υπουργού στην Ευρωβουλή – Πώς πήρε τα χρήματα

Νέες αποκαλύψεις φέρνει στο φως της δημοσιότητας σημερινό δημοσίευμα της βελγικής Le Soir αναφορικά με το σκάνδαλο Qatar Gate που κλυδωνίζει την Ευρώπη. Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα της εφημερίδας, στις 14 Νοεμβρίου 2022 έξω από την αίθουσα 3G-3 επικρατούσε ασυνήθιστη αναταραχή και πολυκοσμία.

Ήταν λίγες μέρες πριν αρχίσει το Μουντιάλ του Κατάρ και όλοι είχαν σπεύσει προκειμένου να ακούσουν την ομιλία του υπουργού Εργασίας του Κατάρ, Ali ben Samikh Al-Marri, ο οποίος πλέον βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς κανείς δεν γνώριζε τι θα επακολουθούσε. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα ο Al-Marri έδωσε μία  καλοστημένη «παράσταση» σε… σκηνοθεσία Παντσέρι.

Όπως υποστηρίζει η βελγική εφημερίδα στην ίδια αίθουσα είχαν δώσει το παρών πρόσωπα που αργότερα θα βρίσκονταν στη δίνη του σκανδάλου του Qatar Gate. Ο λόγος για τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι (πρώην βοηθό του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι), τον Μαρκ Ταραμπέλα (ευρωβουλευτή του S&D), τον Αντρέα Κοτσολίνο (ευρωβουλευτή του S&D) και τη Μαρία Αρένα (πρόεδρο της συνάντησης). Από την πλευρά του ο Αντόνιο Παντσέρι παρακολουθούσε ζωντανά τη συνάντηση. 


Φωτογραφίες ντοκουμέντο της La Repubblica — Τζιόρτζι και Παντσέρι κουβαλούν βαλίτσες με τα χρήματα

Ο Παντσέρι σχεδίαζε από τις 10 Οκτωβρίου την ομιλία Α-Μάρρι

Σύμφωνα με την Le Soir από τις 3 Οκτωβρίου, οι τηλεφωνικές υποκλοπές ειδοποίησαν τους ανακριτές: ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι και ο Αντώνιο Παντσέτρι συζήτησαν μια συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου με τους «δικούς τους ανθρώπους». Το ραντεβού πραγματοποιήθηκε.

Την προηγούμενη μέρα, 9 Οκτωβρίου, μια αντιπροσωπεία του Κατάρ εγκαταστάθηκε στη σουίτα 412 του Steigenberger Wiltcher’s, ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων στη λεωφόρο Louise. Έξι άνδρες έφτασαν με τρεις μαύρες Mercedes, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Al-Marri και του Boudjellal B..

Τις λίγες μέρες που πέρασαν στις Βρυξέλλες, πολλαπλασίασαν τις συναντήσεις τους, ιδίως με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά, αλλά και με τις ευρωβουλευτές Μαρί Αρένα και Χάνα Νιούμαν, οι οποίες αντίστοιχα προεδρεύουν της υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της αντιπροσωπείας της Αραβικής Χερσονήσου στην το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: