Νεκρή αρκούδα μετά από τροχαίο στη Φλώρινα

Την τελευταία της πνοή άφησε μια αρκούδα, ενώ μεταφερόταν στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ, καθώς είχε τραυματιστεί θανάσιμα σε τροχαίο, στο 12ο χλμ. του επαρχιακού δρόμου Αμυνταίου-Καστοριάς, κοντά στο Τ.Κ. Αετού.

Το άτυχο ζώο εντοπίστηκε από περιπολικό της Αστυνομίας που ενεργοποίησε άμεσα τον ειδικό μηχανισμό που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Ενημερώθηκαν η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και τα μέλη της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης της Διεύθυνσης, που έσπευσαν στο σημείο, εντόπισαν το ζώο εκατό μέτρα από το οδόστρωμα σε παρακείμενο χωράφι και με τη βοήθεια ιδιώτη κτηνιάτρου το νάρκωσαν. Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για αρσενικό ζώο, δέκα ετών, βάρους 200-220 κιλών, που έφερε κυρίως ορθοπεδικά τραύματα.

Μετά από συνεννόηση της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας, του Κτηνιάτρου της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης, του ιδιώτη κτηνιάτρου και των δυο περιβαλλοντικών οργανώσεων «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» και «ΚΑΛΛΙΣΤΩ», αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά του τραυματισμένου ζώου στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ώστε να πραγματοποιηθούν ακτινολογικές εξετάσεις και να παρασχεθούν καλύτερες υπηρεσίες περίθαλψης. Δυστυχώς, κατά τη μεταφορά, η αρκούδα πέθανε.

Η Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα διενεργήσει νεκροψία-νεκροτομή και θα προχωρήσει στην αποτέφρωση του ζώου.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: