Λάρισα: 12 ώρες μετά την ανατροπή του βυτιοφόρου άνοιξε η εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης

Στις 6 το πρωί της Πέμπτης, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης του εύφλεκτου υλικού από το βυτιοφόρο που είχε ανατραπεί το μεσημέρι της Τετάρτης στον κόμβο της Γυρτώνης, έξω από τη Λάρισα.

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης δόθηκε στην κυκλοφορία και η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης, η οποία είχε κλείσει από τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης (16/11), και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου.

Δείτε βίντεο:


Τα οχήματα της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο στο οποίο είχε ανατραπεί το βυτιόφορο έριξαν τόνους νερού και αφρού για να αποσοβήσουν τον κίνδυνο φωτιάς και εκρήξεων.

Για προληπτικούς λόγους, δε, η πυροσβεστική είχε ζητήσει και την διακοπή κυκλοφορίας των τρένων με αποτέλεσμα να υπάρξουν σημαντικές καθυστερήσεις.

Ειδικότερα, από τις 18.15 το απόγευμα της Τετάρτης, η κυκλοφορία μεταξύ Λάρισας — Λιτόχωρου, διεκόπη από την αστυνομία. Η αμαξοστοιχία 61 σταμάτησε στον Ευαγγελισμό και η 58 στη Λάρισα, σύμφωνα με την Hellenic Train. Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και την άφιξη στον τελικό προορισμό τους, η Ηellenic Τrain δρομολόγησε λεωφορεία μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού, μεταξύ των δύο σημείων που υπήρχε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις Αρχές.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:




.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: