Νέα δημοσκόπηση – Δυσαρεστημένο το 90% από την κυβέρνηση

Τη βαθιά απογοήτευση που επικρατεί στην κοινή γνώμη καταγράφει το «Πολιτικό Βαρόμετρο» της εταιρείας Public Issue για την εφημερίδα Αυγή. Αν και δεν υπάρχει πρόθεση ψήφου ή εκτίμηση εκλογικής επιρροής, τα δημοσκοπικά ευρήματα καταγράφουν δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση, ενώ η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγούνται στα ερωτήματα για την «καλύτερη κυβέρνηση» και τον «καταλληλότερο πρωθυπουργό».

Αναλυτικά, συντριπτικό ποσοστό 85% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ τα συναισθήματα που κυριαρχούν για την κατάσταση είναι «οργή και αγανάκτηση» (26%), «απογοήτευση» (26%) και «ανησυχία-άγχος» (17%).

Παράλληλα, το 73% παραδέχεται ότι «υπάρχει δυσκολία» όσον αφορά το προσωπικό εισόδημα, και μόλις 23% «ζουν άνετα ή τα καταφέρνουν».

Σε αυτό το κλίμα, το 90% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση (80% και με την αντιπολίτευση) και το 51% εκτιμά ότι «μάλλον χρειάζεται» η διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών. Το 46% αναφέρει ότι «μάλλον δεν χρειάζεται».

Όσον αφορά την καλύτερη κυβέρνηση της χώρας, οι περισσότεροι (36%) θεωρούν ότι αυτή θα ήταν της Νέας Δημοκρατίας και μόλις το 14% εκείνη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το 45% δηλώνει «καμία από τις δύο».

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό προηγείται με 42% ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 32%.

typosthes.gr-Politiki

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: