ΝΔ: Μεϊμαράκης-Μητσοτάκης ανάβουν μηχανές για τον β΄γύρο αναμένοντας τα αποτελέσματα του α΄

Εν αναμονή του επίσημου αποτελέσματος των εκλογών της 20ής Δεκεμβρίου βρίσκονται τα επιτελεία των υποψηφίων προέδρων της Νέας Δημοκρατίας.

Ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης ανακοίνωσε στις 8 το βράδυ της Δευτέρας ότι, με καταμετρημένο περίπου το 85% των ψήφων, το αποτέλεσμα είναι το εξής: Βαγγέλης Μεϊμαράκης: 39,51%, Κυριάκος Μητσοτάκης: 28,27%, Απόστολος Τζιτζικώστας: 21,15% και Αδωνις Γεωργιάδης: 11,07%.

Από τα εκλογικά τμήματα που απομένουν να καταμετρηθούν, η πλειοψηφία τους είναι στην Αττική.

Το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθεί σημερα Τρίτη.

Το πρωί ο κ. Τραγάκης είχε ανακοινώσει ότι τα επίσημα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ θα ανακοινωθούν «αργά το απόγευμα», καθώς η ροή των αποτελεσμάτων συνεχίζεται ακόμα, επισημαίνοντας ότι σε αρκετά απομακρυσμένα σημεία της χώρας δεν υπάρχουν φαξ, ως εκ τούτου τα αποτελέσματα καθυστερούν να φτάσουν.

Πάντως, ο κ. Τραγάκης επιβεβαίωσε ότι στον β’ γύρο των εκλογών, στις 10 Ιανουαρίου, θα αναμετρηθούν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος έρχεται πρώτος σε ψήφους, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δύο μονομάχοι άρχισαν ήδη να διαμορφώνουν τις στρατηγικές τους εν όψει του δεύτερου γύρου, στις 10 Ιανουαρίου.

Η πλευρά Μεϊμαράκη, θα εστιάσει στα ιδεολογικά χαρακτηριστικά της υποψηφιότητάς του, χαρακτηρίζοντάς τον «νεοφιλελεύθερο». Στον αντίποδα το επιτελείο του Μητσοτάκη αναμένεται να δώσει έμφαση στο στοιχείο της ανανέωσης, το οποίο θεωρείται συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του Μεϊμαράκη.

Επίσης πληροφορίες από το επιτελείο του Μεϊμαράκη αναφέρουν ότι ο στόχος είναι να αναδειχθεί και η σύγκρουση καραμανλικών- μητσοτακικών.

Από την άλλη πλευρά ο Κυρ. Μητσοτάκης προσδοκά τη στήριξη των σαμαρικών. Ήδη έλαβε δημόσια στήριξη από τον Αδωνι Γεωργιάδη και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι σαμαρικοί βουλευτές που είχαν στηρίξει τον Απ. Τζιτζικώστα, ο οποίος αναμένεται εμμέσως, και όχι ανοικτά, να δείξει την προτίμηση προς το πρόσωπό του.

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: