ΝΔ: Ένταση και νέα μέτωπα προκαλεί η παραίτηση Καραγκόυνη

Ένταση επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας καθ’ οδόν προς την εκλογή νέου προέδρου κάτι που επιβεβαίωσε και η παραίτηση του Κώστα Καραγκούνη από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

Όπως αναφέρουν πηγές της Συγγρού η κίνησή του αποτελεί μια προσπάθεια αποδυνάμωσης της εικόνας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με απώτερο στόχο να στηριχθεί η υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας τα ΝΕΑ, η παραίτηση του Κ.Καραγκούνη, ο οποίος αποτελούσε προσωπική επιλογή και αναδείχθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά, άνοιξε νέες πληγές στην τραυματισμένη σχέση του νυν προέδρου του κόμματος με τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο ίδιος ο Κ.Καραγκούνης συνδέει την παραίτηση με την υποβάθμιση και τον εκτοπισμό του από το προεδρικό επιτελείο που συγκρότησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αναφέροντας σε συνομιλητές του ότι μετά τις εθνικές εκλογές ουδέποτε εκλήθη στις συσκέψεις του τρίτου ορόφου της Λεωφόρου Συγγρού.

Από το επιτελείο Μεϊμαράκη αναγνωρίζουν ότι ο Καραγκούνης δεν είχε θέση στον κύκλο εμπιστοσύνης του νυν προέδρου του κόμματος, ενώ άφηναν να εννοηθεί ότι παρέμενε στη Συγγρού ως βασικός δίαυλος του Αντώνη Σαμαρά.

Ανοιχτή στήριξη στον Απ.Τζιτζικώστα παρείχαν και τέσσερις «γαλάζιοι» βουλευτές: Ο Σίμος Κεδίκογλου, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Νότης Μηταράκης και ο Ανδρέας Κατσανιώτης.

Το μέτωπο των σαμαρικών με τον Μεϊμαράκη προκαλεί, συνακόλουθα, χάσμα και ανάμεσα στους σαμαρικούς με τους καραμανλικούς, γεγονός που όπως όλα δείχνουν θα επηρεάσει άμεσα τους συσχετισμούς στην εκλογική διαδικασία.

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: