Ναυτική τραγωδία με τέσσερις νεκρούς ανοιχτά της Αίγινας

Σε τραγωδία με τέσσερις νεκρούς και 16 τραυματίες εξελίχθηκε μια βόλτα με ξύλινο σκάφος (λάντζα) για παραθεριστές της Αίγινας, όταν ταχύπλοο υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες συγκρούστηκε με το τουριστικό σκάφος. Ο απολογισμός είναι δραματικός…

Το ταχύπλοο «ΝΤΟΥΕΝΤΕ» έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής τεσσάρων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και ένα κοριτσάκι. Νεκρός είναι και ο καπετάνιος της λάντζας, Στέλιος Τρίμης, ένας έμπειρος πρώην καπετάνιος του εμπορικού ναυτικού. Σε νοσοκομείο της Αθήνας μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι πέντε επιβαίνοντες στη λάντζα ενώ αρκετοί άλλοι δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας.

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας μεταφέρθηκε και μια νεαρή γυναίκα, η οποία υπέστη ακρωτηριασμό στο αριστερό της πόδι και η κατάσταση της υγείας της κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή. Οι τέσσερις επιβαίνοντες του ταχύπλοου σκάφους δεν τραυματίστηκαν. Ο κυβερνήτης του σκάφους συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Λιμεναρχείο Αίγινας, το οποίο διενεργεί προανάκριση για τη ναυτική τραγωδία.

Ο 78χρονος, είναι σύμφωνα με πληροφορίες συγγενής γνωστού δικηγόρου των Αθηνών. «Δεν κατάλαβα τι έχει συμβεί, δεν είδα τίποτα, δεν κατάλαβα τίποτα» ήταν τα πρώτα λόγια του χειριστή του ταχύπλοου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει βαθύτατη θλίψη για το τραγικό δυστύχημα.
«Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων και στους τραυματίες» τονίζει και χαρακτηρίζει επιτακτική την ανάγκη διερεύνησης των συνθηκών που οδήγησαν στη σύγκρουση των δύο σκαφών.

Να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος από τις αρμόδιες αρχές ζητεί με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, η οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες.
«Η ναυτική τραγωδία στην θαλάσσια περιοχή της Αίγινας συγκλονίζει κάθε Έλληνα. Απαιτείται οι αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες», σημειώνει η Ν.Δ.

Τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στην Αίγινα εκφράζει το ΚΚΕ. Όπως σημειώνει σε σχετική του ανακοίνωση, από την πρώτη στιγμή η βουλευτής Πειραιά του κόμματος Διαμάντω Μανωλάκου επικοινώνησε με το γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσα, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες και τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος, για την πορεία των ερευνών των αγνοουμένων, ζητώντας παράλληλα να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την περίθαλψη των τραυματιών.

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: